Totuus jehovan todistajista

Jumala tahtoo hyvää kaikille! Hän tahtoo pelastaa kaikenlaisia ihmisiä, mihin tahansa uskontoihin tms. eksymyksiin ovatkin harhautuneet. ”Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1 Tim. 2:4.
Tunnen joitakin entisiä jehovan todistajia, jotka ovat tulleet uskoon. He ovat löytäneet armon lähteet. Sen jälkeen he eivät tietenkään enää jää entiseen eksymykseensä. Jeesus vapauttaa ja auttaa heidät kirkkaille Elämän veden lähteille. Joh. 7:37. ja 8:31.36. ”Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen” (Room. 2:4), koska Hän rakastaa jokaista ihmistä. Sen tähden Jeesus kärsi ja kuoli ristillä. Hän avasi armon oven. Ja nyt Golgatan pelastustyö kuuluu siis kaikenlaisille ihmisille, julkisyntisille ja siivosyntisille, terveille ja sairaille, ateisteille ja uskonnollisille, olkoot jehovantodistajia tai luterilaisia yms. Kaikkia kutsutaan ottamaan vastaan Jumalan armo Jeesuksessa! 2 Kor. 6:1,2.

Velvollisuutemme on kertoa todellisuus, ettei Raamatun ilmoittama Jeesus Kristus, Jumalan Poika, ole jehovan todistajien Herra ja kuningas. Heidän elämässään on uskonto saanut sen paikan, joka kuuluu Jeesukselle. Raamattu sanoo, että heillä on”toinen Jeesus, toinen henkija toinen evankeliumi.” 2 Kor. 11:4,13-15. Mutta heidän on vaikea ymmärtää sitä, koska eksytys on yleensäkin voimakasta. Se menee ihmisen sisäisiin kerroksiin ja synnyttää sinne väärää varmuutta, joka on uskonnoille tavallista. Vertaa mm. muslimiuskonto, mormonit yms. Room. 16:17,18.
Jehovantodistajat ovat samaa kategoriaa Jeesuksen mainitsemien fariseusten kanssa: ”Älkää heistä välittäkö, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Jos sokea taluttaa sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan.” Matt. 15:14.

Jehovan todistajien järjestö on eksyttävä uskonto.
He eivät ole kristittyjä, eivätkä siksi voi päästä Taivaaseen. Eivätkä he edes tahdo sinne, koska heille on opetettu, että vain 144 000 jehovan todistajaa pääsee taivaaseen. Muut jäävät muka ”ennallistettuun maahan”, joka on heidän ikuinen paikkansa. Raamattu sanoo toisin. ”Taivas ja maa katoavat!” Matt. 24:35. ”Taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat. Maa ja kaikki mitä siihen on tehty, palavat”. 2 Piet. 3:10.”Nykyiset taivaat ja nykyinen maa ovat säästetyt tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten.” 2 Piet. 3:7. Siis ne, jotka jäävät tähän maailmaan, jäävät tästä muodostuvaan kadotuksen tulijärveen. Ilm. 20:15. Tästä maailmasta Raamattu sanoo siis, että se katoaa. ”Taivas ja maa katoavat.” Matt. 24:35. Ne katoavat ko. ikuiseen tulijärveen: ”..ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa (Tellus-planeetta ym.) ovat kadonneet..” Ilm. 21:1.

USKOON TULEMINEN
Jehovan todistajien oppi kieltää uskoon tulemisen eli uudestisyntymisen Pyhästä Hengestä. Mutta Jeesus sanoo siitä näin: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” Joh. 3:3. Jehovan todistajien väite, että heidän joukossaan olisi Ilm. 7. ja 14.luvuissa mainitut 144 tuhatta uudestisyntynyttä, on harhaoppi. Voit kuunnella raamattutunnin siitä aiheesta Ilm. 7:

144.000 juutalaista. 7.10.2018

Uudestisyntyminen on siis Jeesuksen sanojen mukaan ehdoton pääsyvaatimus ikuiseen elämään. Alla raamattutunti siitä:

Uudestisyntyminen. Mitä se on? 19.10.2019

Jeh. tod. kanssa ei yleensä pidä ollenkaan keskustella Raamatun opista, vaan heitä pitää auttaa ymmärtämään, että he tarvitsevat oikean Elämän, jota oppi ei voi antaa. Ja kun Jeesus pelastaa heidät ja antaa Pyhän Henkensä heidän sydämiinsä, aukenee heille myös oikea Raamatun opetus. Mutta se on vaikeaa, koska heidän oppinsa kieltää tämän kaiken. He eivät tunnusta edes Jeesuksen jumaluutta tai Pyhän Hengen Persoonaa. Siksi heille tulee ensin opettaa vain puhdasta Raamatun perusevankeliumia Jeesuksesta ja Hänen sovintoverensä ansiosta. Tämän kautta Pyhä Henki saa alkaa vaikuttaa niin, että he tulevat uskoon. 1 Kor. 1:18. 2:1-5. 2:1-4. Sitten vasta heille voi opettaa muita Raamatun pyhiä asioita. Matt. 28:18,20. Ensin usko, sitten parannus ja kaste. Mark. 16:15,16. / Room. 10:13-17.
Uskoon tuleminen tarkoittaa siis, että ihmisen sisimpään tulee Jumalan Elämä Pyhän Hengen kautta. Muussa tapauksessa ihminen ei ole Jumalan lapsi: Room. 8:9. Joh. 7:37.

Jos olet hyväksynyt jonkun osan jehovan todistajien uskonnosta, olet joutunut pois Jumalan armon piiristä. Tilanne pitää korjata. Sinulla on nyt mahdollisuus palata takaisin. Voit tänään löytää avuksesi Jumalan armon ja siunauksen. Miten? – Ensiksikin, hävitä kotoasi kaikki jehovan todistajien julkaisut, ja pyydä rukouksessa ääneen rukoillen, että Jeesuksen kallis sovintoveri puhdistaa sisimpäsi kaikesta synnistä ja samalla myös jeh. tod. opetuksista. Älä enää koskaan kuuntele tai lue heidän harhojaan.

Ota vastaan Jeesus sydämeesi (Efes. 3:17) syntiesi sovittajaksi, ja anna elämäsi Hänelle. ”Hän on täynnä armoa ja totuutta.” Hänen pelastustyönsä Golgatan ristillä avaa tien, joka johtaa sinut taivaan kotiin, kun kaikesta sydämestäsi otat vastaan Hänen armonsa. 2 Kor. 6:1,2.

W.L.

Lisää pelastusasiaa kolmessa kirjoituksessa:

Miten pääset Taivaaseen?
Et tarvitse uskontoa.
Ikuisesti kestävä tietoinen kuoleman tila. (Taivassanomat 1/2021)