Taivassanomat 9/2022

Seurakunnan oikea nimi

Jeesus perusti ristillä seurakunnan (ekklesian, Matt.16:18), jota nimitetään mm. Jumalan temppeliksi; Kristuksen ruumiin temppeliksi. Joh. 2:19-22 ja 1 Kor. 3:16. 2 Kor. 6:16. sekä 1 Piet. 2:5. ”Te olette Jumalan viljelysmaa ja Jumalan rakennus.” 1 Kor. 3:9. Mutta tämä ”rakennus” ei ole käsin tehty. Apt. 7:48 ja 17:24. ”Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämme ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, Hänelle kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti! Aamen.” Ilm. 1:5,6. Raamatussa tätä Jeesuksen verellä lunastettua seurakuntaa sanotaan Kristuksen ruumiiksi (1 Kor. 12:27) ja elävän Jumalan seurakunnaksi. 1 Tim. 3:15.

Raamattu käyttää seurakunnasta nimeä JUMALAN SEURAKUNTA:
”Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle.” 1 Kor. 1:2; 2 Kor. 1:1
”Älkää olko pahennukseksi … Jumalan seurakunnalle.” 1 Kor.10:32; 11:16; 15:9
” .. eikä Jumalan seurakunnilla.” 1 Kor. 11:16.
” .. vai halveksitteko Jumalan seurakuntaa?” 1 Kor. 11:22.
” .. että minä ylen määrin vainosin Jumalan seurakuntaa.” Gal. 1:13.
”Sillä teistä, veljet, on tullut niiden Kristuksessa Jeesuksessa olevien Jumalan seurakuntien seuraajia, jotka ovat Juudeassa.” 1 Tessal. 2:14.
””Jumalan seurakunnissa.” 2 Tess. 1:4.
että tietäisit miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta.” 1 Tim. 3:15.
Siinä ei ole pääasiassa kysymys seurakunnan ”nimestä” siinä merkityksessä mitä nykyisissä uskonsuunnissa.

Jumalan seurakunta kuvaa omistussuhdetta. = Seurakunta on Jumalan.

Se on yhtä kuin Jeesuksen verellä ostetut ihmiset, jotka ovat ottaneet vastaan Jeesuksen Kristuksen syntiensä sovittajaksi ja elämänsä Herraksi. 2 Kor. 6:1,2. Tämä pelastettujen ihmisten joukko on maailman suurin ja AINOA kristillinen seurakunta.

Tässä toiminnassa emme ole luterilaisia – helluntaisia – baptisteja – adventistejä – vapaakirkollisia, yms. laisia ja istejä .. ym. jne. Olemme vain kristittyjä, Jeesuksen verellä ostettuja Jumalan lapsia! Kuulumme Hänen kuningaskuntaansa. Ilm. 1:5,6. Siksi emme tässä toiminnassa mainosta uskonsuuntia, kirkkoja tms. emmekä rukoile niiden puolesta tai osallistu niiden toimintoihin.
Rakennamme ristillä perustettua Jumalan seurakuntaa, joka oli valmis apostolisena aikana, noin v. 100 jKr. Jatkamme siitä pysyen heidän kanssaan samassa seurakunnassa, joka on yhden ainoan ja ainutlatuisen kerran perustettu Jumalan seurakunta.

Emme rakenna uskovien yhteyttä ”yli seurakuntarajojen”, vaan ilman niitä. Tämän tähden emme voi ottaa vastaan ekumeenista tai ns. yhteiskristillistä yhteyden mallia.

Weijo Lindroos, Turun seurakunta.

Lue lisää aiheesta:
Taivassanomat 7/2020

Katso myös video: