Taivassanomat 9/2017

Viimeinen kutsu

Tämä on vuoden 2017 viimeinen Taivassanoma. Ja mistä tiedämme, vaikka tämä olisi lopullisestikin viimeinen uutiskirjeeni. Enhän voi tietää lähtöni päivää kuten ei kukaan muukaan. Käsillä oleva uutiskirje voi siis olla Jumalan viimeinen armokutsu! Voin siksi antaa vakuutuksen vain siihen, että NYT, tänä hetkenä, tätä lukiessasi, voit korjata suhteesi Jeesukseen, ristintyöhön ja Raamatun opetuksiin. Kutsu on voimassa tänään. Asialla on kiire!

”Nyt on pelastuksen päivä!”2 Kor. 6:1-2. Huomisesta emme tiedä. Siksi on hyvä viipymättä selvittää asiat Jumalan kanssa. Raamatun kaikki opetukset ja lupaukset ovat annetut vastaan otettaviksemme. ”Tulkaa, sillä kaikki on jo valmiina!” Luuk. 14:17. 2 Kor. 1:20.

Elämme ajallisen vuotemme loppupäivissä (15.12.2017), mutta myös aikojen illassa. Pelastuksen ovet ovat sulkeutumassa: ”Ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.” Matt. 25:10. Kohta ”pakanain täysi luku on tullut sisälle.” Room. 11:25. Vain Jumala tietää, milloin se tapahtuu. Ajan merkit ovat kuitenkin selvät: elämme lopunajassa. Matt. 24, Mark. 13. Luuk. 21. 2 Tim. 3. Hes. Luvut 37-39. ym.
Saamme kuulla ehkä jo viimeisiä kertoja pyhää armon sanomaa: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto!” Luuk. 2:14. Mutta kiitos Jumalalle! Vielä pelastusarkin ovi on avoinna, ja sisään kutsutaan ymmärtäväisiä, jotka etsivät Herraa: ”jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” Room. 10:13. ”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne.” Jer. 29:11-13. Tämä on kirjoitettu meille. 1 Kor. 10:11.
Armokutsu kuuluu kaikille ihmisille, koska Jumala ”tahtoo, että KAIKKI ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden”. 1 Tim. 2:4. ”Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt Hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.” Apt. 17:30.
Miksi ihmiset tahtovat kynsin hampain pysyä irti Jumalan rakkaudesta? –

Taivassanomien ensisijainen opetusten tarkoitus on saada ihmiset korjaamaan suhteensa Jeesukseen, ristintyöhön ja Hänen seurakuntaansa. Oikeassa suhteessa Jumalaan olevina voimme sitten auttaa muitakin irti synnistä ja Raamatun ulkopuolisista opeista ja systeemeistä. Matt. 15:13. Suurinta lähimmäisen rakkautta on auttaa kanssakulkijat puhtaaseen uskoon. Mutta ennen sitä on siis korjattava oma uskonelämä. ”Ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.” Matt. 7:3-5. Siinä on valtava lupaus.
Jumala tekee seurakuntansa korjaustyötä meidän kauttamme. ”Kristuksen puolesta me (uskoon tulleet) olemme lähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa!” 2 Kor. 5:20. Näin ”Hän puhdistaa puimatantereensa.” Matt. 3:12. Tämä edellyttää, että oma elämämme on sopusoinnussa Jumalan kanssa. 2 Tim. 2:15-26.

Jeesus kutsuu kurjintakin syntistä näin: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.” Matt. 11:28-30.
Kukaan ei pelastu hyvyytensä ansiosta, eikä kukaan jää ulkopuolelle huonoutensa tähden. Ihminen pelastuu ottamalla vastaan Jeesuksen sydämeensä asumaan. Kol. 2:6,7. ”Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani!” Joh. 14:6.
Kun tulet Hänen tykönsä polvistuen ristin juurelle ja tuoden siihen syntitaakkasi, on Hän antava sinulle voiman ja halun siivota elämäsi sisältä ja päältä. Joh. 1:12. Saat syntisi anteeksi Jeesuksen sijaisuhrin ja sovintoveren kautta. ”Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi ja Hänen haavojensa kautta me olemme parannetut.” Jes. 53:5. Hän tekee sinusta uuden luomuksen ja antaa sisimpääsi iankaikkisen Elämän. 1 Joh. 5:13. Joh. 3:3-5.
Uudestisyntymisen kautta Pyhä Henki tulee asumaan sydämeesi. Hän antaa sinulle oikeat asenteet ja motiivit sekä pyhän mielen ja Jumalan rakkauden. Gal. 5:22. Lisäksi ”Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella”. Matt. 3:11. Apt. 1:4,5.
On ilo tehdä elämän suursiivousta Hänen antamallaan voimalla (Joh. 1:12), kun syntitilamme on sovitettu ja olemme saaneet lahjaksi vanhurskauden sekä ”Kristuksen mielen”. 1 Kor. 2:16. Room. 3:23-25. Filip. 2:1-11.

Suursiivouksen lista:
– Synti pitää rehellisesti tunnustaa sen oikealla nimellä. 1 Joh. 1:7-9.
– Syntiä pitää aidosti katua. 2 Kor. 12:21.
– Synnin tekeminen tulee lopettaa. Efes. 4:28-32. 5:11-20. Ym.
– Raamatun vastaiset opit ja uskonnot tulee hylätä. Gal. 1:8,9.
– Synnissä eletty jumalaton elämä tulee haudata upotuskasteessa Jeesuksen nimeen. Room. 6. Apt. 22:16.

Näin ihminen parantuu synnin tuottamista sisäisistä haavoista ja rikkinäisyyksistä.
On hyvä pyytää luotettava sielunhoitaja julistamaan raamatullinen synninpäästö. ”Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut.” Joh. 20:23.
Näin syntimme on heitetty meren syvyyteen. Miika 7:19. Jumala unhottaa syntimme (Hebr. 8:12) eikä meidänkään pidä niitä enää muistella. ”Unhottaen sen, mikä on takana…” Filip. 3:13,14.
Usko syntisi anteeksi NYT, Jeesuksen nimessä ja Hänen sovintoverensä armossa. Ja jos sinua ei ole vielä kastettu raamatullisella kasteella, ota yhteyttä. Järjestämme kastetilaisuuden. Apt. 22:16.

Näin olemme nousseet pimeästä synnin maailmasta autuuden kalliolle. Emme enää elä Matt. 25:5. unitilassa, jossa keskiajan pimeydessä olimme maan alla. Me olemme nousseet ja laittaneet uskonelämämme kuntoon. Elämme Matt. 25:6,7. tilassa. Maailma ei enää koskaan saa seurakuntaa valtaansa. Ei ole niin, kuin eräät väittävät, että lopunajan seurakunta muka puhdistetaan kärsimyksillä ja vainoilla. Vainot ja kärsimykset ovat aina olleet normaali osa oikeaa uskonelämää. 2 Tim. 3:12. Suuri ahdistus on ollut tosissaan kilvoittelevan seurakunnan osa alkuajoista lähtien. Se jatkuu Jeesuksen tulemukseen asti. ”Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.” Ilm. 7:14. Suomen hyvinvoinnin keskellä elävä seurakunta ei kovinkaan paljoa edes tiedä historiaamme täyttävistä vainoista ja ahdistuksista, jotka ovat edelleen käytännön todellisuutta monissa maissa.
2 Tim. 3. luvussa ennustetut viimeisten päivien vaikeat ajat ovat yleismaailmallisia synnin vallan ilmenemisiä. Luuk. 17:26-30. Mutta vaikeudet eivät koskaan ole pystyneet puhdistamaan ihmisiä tai seurakuntaa. Vain Jeesuksen veri, uskon kautta, sekä Raamatun opetukset, silittävät morsiusseurakunnan rypyt. Efes. 5:25-33. Raamattu ei opeta, että kukaan pelastuu kärisimysten, esim. marttyyriuden kautta, siis oman verensä kautta. Jeesus on ainoa Pelastaja!
Jumalan lupaus on, että Hän puhdistaa seurakuntansa lopunaikana. ”Hän tekee palvelijansa tulen liekeiksi”. Hebr. 1:7. Se tapahtuu siten, että Hän tuomitsee synnin ja näin puhdistaa ”Kristuksen ruumiin temppelin”. Joh. 2:21. / 1 Kor. 3:16. ”Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta.” 1 Piet. 4:17. Näin seurakunnassa tulee tilaa Pyhälle Hengelle ja Hänen jakamilleen armolahjoille. 1 Kor. 12-14 luvut. / Apt. 2:17-21.

VIIMEINEN KUTSU EROTA KIRKOSTA.
Raamatun valossa ymmärrämme, että KOKO maailma kaikkine uskontoineen on pahan vallassa. 1 Joh. 5:19. Nyt kansankirkon jumalattomuus on alkanut näkyä entistä selvemmin. Se on myönteinen asia, koska näin kirkko paljastaa oikean värinsä. Luterilaisen kirkon korkein johto on ilmoittanut, että heillä on sama jumala kuin muslimeilla. Sehän on aivan totta. Kirkko on siis tässä asiassa rehellisesti ilmoittanut totuuden, ettei heillä ole meidän kanssamme samaa Jumalaa, joka on ”Jeesuksen Kristuksen Isä ja Jumala” (Ef. 1:3), ”Isä meidän”. Matt. 6:9. / 2 Kor. 11:4. On siis oikein, että kirkoissa lopetetaan Jeesuksesta Herrana puhuminen, koska Jeesus Kristus ei ole kirkon Herra. Siellä ovat ohjaksissa muut herrat, kirkkoherrat, kirkon herrat. Heillä ei todellisesti ole Isää Jumalaa! Matt. 15:8,9. / Jes. 9:5.
Säästyt vuoden 2018 kirkollisveroilta eroamalla kirkosta tämän vuoden aikana.
Luterilainen kirkko on osa suurta Baabelin porttouskontoa.

Jeesus on Ainoa Pelastaja!

Ihmisen on pelastuttava tämän elämän aikana. Kuoleman jälkeen se ei enää ole mahdollista. ”Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi…” Mark. 2:10. Joh. 14:6.

Rukoile näin: – Kaikkivaltias Isä Jumala. Anna anteeksi syntini. Pelasta minut! Kadun syntejäni ja teen parannuksen! Otan vastaan puhdistuksen ristisi sijaisuhrin kautta. Tahdon tulla rehelliseen ja oikeaan uskoon. Annan elämäni Sinulle, joka olet luvannut armahtaa jokaisen katuvan syntisen! Kiitos, että puhdistat minut mieleni henkeä myöten Golgatan armotyön kautta. Ohjaa minut oikealle tielle, että pääsen sinun tykösi ikuiseen elämään Taivaassa. Otan vastaan kaiken hyvän ja oikean Jeesuksessa Kristuksessa. Täytä minut Pyhällä Hengelläsi!
Rukoilen Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen. Jeesus on nyt minun Herrani! –

Rukoile edellinen rukous ääneen ja tosissasi sitä tarkoittaen. Tämän jälkeen Sinulle kuuluu Jumalan lupaus: ”Jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen kauttansa” (Apt. 10:43) ”uskon kautta Hänen vereensä.” Room. 3:23-25.

Sinä olet nyt armahdettu Jumalan lapsi matkalla Taivaan kotiin. Uusi vuotesi alkaa uudella elämällä. ”Siis, jos joku on Kristuksessa Jeesuksessa, on hän uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut! Katso, uusi on sijaan tullut!” 2 Kor. 5:17.

Hyvää uutta vuotta!
”Valmistaudu kohtaamaan Jumalasi!”

Tervetuloa Turkuun kasteelle ja kokoukseen.