Taivassanomat 8/2021

Jumalan seurakunta ei ole yhteiskunnallinen yhteisö

Raamattu opettaa näin: ”Meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi. Hän muuttaa meidän alennustilassa olevan ruumiimme kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla Hän myös kykenee alistamaan kaiken valtaansa.” Filip. 3:20,21.
Raamatullinen Jumalan seurakunta on taivaaseen matkalla oleva ihmisjoukko, taivaasta johdettu yhteisö. Emme ole osa yhteiskuntaa, kuten esim. kansankirkot yms. laitoskristillisyyden muodot. Tämän tähden emme seurakuntana osallistu politiikkaan, emmekä ota vastaan yhteiskunnan avustuksia. 3 Joh. 7. Yms. Mutta yksilöihmisinä joudumme vielä elämään synnin ja turmeluksen maailmassa, vaikka emme olekaan maailmasta, vaan olemme uskoon tulossa syntyneet taivaasta. Olemme yksilöinä osa yhteiskuntaa ja pidämme vastuumme lisäksi kiinni oikeuksistamme ja velvollisuuksistamme. 2 Tessal. 3:7-12. Uskova voi siksi toimia vaikka poliitikkona, kunhan ei tuo maailman asioita seurakuntaan. Katso tästä tarkemmin lopussa olevasta linkistä.
Jeesus rukoili meidän puolestamme: En rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta vaan että varjelisit heidät pahasta. He eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään ole maailmasta. Pyhitä heidät totuudessa. Sinun sanasi on totuus.” Joh. 17:15-17. ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa.” Efes. 1:3.

Uskoon tulossa Jumala loi meidät ”uusiksi luomuksiksi”. 2 Kor. 5:17. Näin katkesi side pimeyden maailmaan. Se tapahtui kuullessamme evankeliumia (Mark. 16:15,16) ja ottaessamme sen vastaan. Room. 10:13-17. 2 Kor. 6:1,2. Jumalan Sana vaikutti meissä uudestisyntymisen. Joh. 3:3-5. Pyhä Henki tuli sydämiimme asumaan. Room. 8:9. Näin riisuimme pois vanhan ihmisen tekoinensa. Kol. 3:9,10. Efes. 4:22-24. Siitä alkoi ikuinen elämä. Ja näin meistä tuli Jumalan lapsia. ”Tehän olette uudestisyntyneet, ette katoavasta siemenestä vaan katoamattomasta, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.” 1 Piet. 1:23. ”Lain teoistako te saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? .. Antaako Hän siis teille Hengen ja tekeekö Hän voimatekoja teidän keskuudessanne lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta?” Gal. 3:2,5. ”Sillä me olemme Hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa.” Efes. 2:10. ”Suuressa laupeudessaan Hän on Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon.” 1 Piet. 1:3.
Kantaisämme ei siis enää ole Aadam, vaan Jeesus Kristus, joka osti meidät verellään ja teki meistä itselleen kuningaskunnan. Ilm. 1:5,6. Olemme syntyneet Hänestä. Hän on ainoa Kuninkaamme ja Herramme. Odotamme, että Jeesus tulee hakemaan meidät taivaalliseen kotiin: ”Älköön teidän sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan, uskokaa myös minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta. Ellei niin olisi, sanoisinko teille, että menen valmistamaan teille sijaa?Vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa, tulen takaisin ja otan teidät luokseni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.” Joh. 14:1-3.

Seurakunnan opetukset eivät myötäile maailman lakeja.Vaikka kunnioitamme esivaltaa ja olemme sille alamaisia, ovat Raamatun opetukset sen rajana. Room. 13:1-7. 1 Piet. 2:13-17. / ”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.” Apt. 5:29. Dan. 3:17.18. On monia asioita, joissa Jumalan seurakunnan opetukset ovat jopa päinvastaisia maailman lakeihin nähden. Mm. Room. 1:26-32 ja 1 Kor. 6:9,10. ym.

Vanhan liiton aikana juutalaisten vihollinen, Haaman, yritti tuhota koko silloisen seurakunnan: ”Haaman sanoi kuningas Ahasverokselle: ”On yksi kansa, joka on hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa sinun valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, eivätkä he noudata kuninkaan lakeja.” Ester 3:8.Tämä sama suuntaviitta on edelleen pätevä: Meillä on YKSI Herra ja Kuningas, Jeesus Kristus. Meillä on YKSI Kirja, Raamattu, Jumalan Sana, joka on ainoa oppikirjamme seurakuntaelämässä. Emme liittoudu seurakuntana kirkkojen yms. uskonnollisten liikkeiden tai niiden oppien kanssa, vaan olemme irti kaikista uskonnoista. Emme ota toimintaamme ja opetuksiimme vastaan ohjeita yhteiskunnalta. Raamatun opetus tästä on yksiselitteisen selvä. 1 Joh. 2:15-17. Room. 12:2. 2 Aikak. 36:14-16.
Seurakunnan tulee siis olla selkeästi irti synnissä elävien sekä uskosta osattomien seurakuntayhteydestä. 2 Kor. 6:14-18.
”Kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi haureutta harjoittavien kanssa. En tarkoittanut yleensä tämän maailman haureellisia tai ahneita, riistäjiä tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän pitäisi lähteä pois maailmasta. Ei, vaan kirjoitin teille, että jos joku veljeksi kutsuttu on haureellinen tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, te ette seurustelisi tai edes aterioisi sellaisen kanssa. Onko minun asiani tuomita ulkopuolella olevia? Ettekö tekin tuomitse sisäpuolella olevia? Ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha.” 1 Kor. 5:9-13. / Mutta loppuun asti tahdomme auttaa rakkaita uskovia, jotka ovat eksyneet, palaamaan takaisin. Jaak. 5:19,20. Hes. 34:16. / Apt. 2:41,42.

Rukoilemme esivallan puolesta, että he suosivat Jumalaa kunnioittavia lakeja: ”Kehotan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, (miksi?) että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikin tavoin hurskaasti ja kunniallisesti. Se on hyvää ja mieluista Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1 Tim. 2:1-4.
Kansakunta, joka suosii kristittyjä, voi hyvin. ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä.” Sananl. 14:34.

Alkuajan kristityt toteuttivat Herransa näkyä toimien lähetyskäskyn mukaisesti: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille! Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” Mark. 16:15,16.
”Minä pelastan sinut oman kansasi ja pakanoiden käsistä, joiden luo minä sinut lähetänavaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan puoleen ja uskon kautta minuun saisivat synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.” Apt. 26:17,18.

Uskossa olevat kehottivat syntitilassa eläviä Aadamin jälkeläisiä näin: ”Antakaa pelastaa itsenne tästä kierosta sukupolvesta.” Apt. 2:40. Ne, jotka kääntyivät (Apt. 2:38) ja ottivat vastaan pelastussanoman, kastettiin upotuskasteella vedessä Jeesuksen nimeen. Apt. 2:41. Ja näin ihmisistä tuli seurakuntalaisia eli Jumalan valtakunnan kansalaisia. Siinä olemme. Ja meitä Jeesus kutsuu toimimaan yhdessä. Apt. 2:42.

Valitse tänään tahdotko olla kokosydäminen kristitty Jumalan seurakunnan yhteydessä.

Keskustelua politiikasta Ristinvalo-foorumilla.

Weijo Lindroos
Turku