Taivassanomat 8/2020

Raamatun kuvakieltä seurakunnasta.

Olemme Jumalan seurakuntana uuden liiton temppeli, vanhan liiton käsin rakennetun ilmestysmajan ja Salomon temppelin täyttymys.
Jeesus sanoi Jerusalemissa olleesta ja Herodeksen kunnostamasta Salomon temppelistä:
”Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä.” Niin juutalaiset sanoivat: ”Neljäkymmentäkuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?” Mutta Hän puhui ruumiinsa temppelistä. Kun Hän sitten oli noussut kuolleista, Hänen opetuslapsensa muistivat, mitä Hän oli sanonut. Ja he uskoivat todeksi Kirjoitukset ja sen sanan, jonka Jeesus oli puhunut. ”
Joh. 2:19-22.
Niin myös tapahtui. Jeesus perusti kolmessa päivässä uuden liiton seurakunnan, jota sanotaan ”Kristuksen ruumiiksi”. Miten se tapahtui? – Hän aloitti kärsimystyönsä viimeisen ehtoollisen jälkeen Getsemanen puistossa torstai-iltana. Koko ihmiskunnan syntitaakkaa alettiin asettaa Hänen päälleen: ”Tuskan valtaamana Hän rukoili yhä hartaammin, ja Hänen hikensä oli kuin veripisarat, jotka putosivat maahan.” Luuk,. 22:44. Torstain ja perjantain vastainen yö oli valvontayö. Jeesus otettiin kiinni ja Hänet vietiin kuulusteltavaksi. Koko yö oli yhtä kärsimystä. Ja viimein perjantaiaamuna Hänet tuomittiin ristinkuolemaan. Pahoinpideltynä ja henkihieveriin ruoskittuna Hänet naulittiin ristille noin klo 09.00 aamulla. ”Niin kuin monet kauhistuivat Häntä – niin runneltu Hän oli, Hän ei enää näyttänyt ihmiseltä, Hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo.” Jes. 52:14. Hänet oli ruoskittu muodottomaksi verimassaksi. ”Mutta totisesti, meidän sairautemme Hän kantoi, meidän kipumme Hän kärsi. Me pidimme Häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta Häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli Hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja Hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.” Jes. 53:4,5.
JEESUS OLI SIJAISUHRI.
Hän oli ristillä noin 6 tuntia, kunnes kuoli n. Klo 15.00. ”Se on täytetty!” oli mahtava voittohuuto ristiltä, kuoleman kauhujen keskeltä. Jeesus oli nyt sovittanut syntimme. Hänet haudattiin. Mutta kolmantena päivänä, sunnuntaiaamuna varhain Jeesus nousi ylös kuolleista. Mark. 16. Näin Hän oli täyttänyt ennustuksensa, että perustaa kolmessa päivässä uuden liiton seurakunnan. Luuk. 23:44-24:8. Hänet vastaan ottaneet ihmiset ovat uskoon tultuaan ”Kristuksen ruumiin” jäseniä eli kuuluvat Hänen perustamaansa seurakuntaan. ”Te olette Kristuksen ruumis ja jokainen osaltanne Hänen jäseniään.” 1 Kor. 12:27.
”Muuta perustusta ei kukaan voi laskea sen lisäksi, mikä on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus” ja risintintyö. 1 Kor. 3:11.

Olemme Jumalan kasvimaa:
”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala antoi kasvun. Niin ei siis istuttaja ole mitään eikä kastelijakaan vaan Jumala, joka antaa kasvun. Istuttaja ja kastelija ovat yhtä, mutta kumpikin saa palkan oman vaivannäkönsä mukaan, sillä me olemme Jumalan työtovereita. Te olette Jumalan viljelysmaa ja Jumalan rakennus.” 1 Kor. 3:6-9.
Tehtävämme on huolehtia, ettei sydämemme maaperään, Jumalan kasvimaalle, pääse kasvamaan rikkaruohoja, jotka tukahduttaisivat aidon kasvun. Matt. 13.
”Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa Hänessä. Juurtukaa Häneen, rakentukaa Hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava. Kol. 2:6,7. Seurakunnan kokouksista tulisi siis kuulua ylivuotava kiitoksen ääni. ”Riemun ja pelastuksen huuto kuuluu vanhurskaitten majoissa.” Psalmi 118:15.

Olemme oksia Jeesuksessa (Joh. 15), viinipuussa ja öljypuussa. Room. 11:17-24. ym.
Meidät katkaistiin entisestä Aadamin suvun jäsenyydestä. Taivaallinen Sanan veitsi leikkasi meidät irti syntimaailmasta. Saimme uudestisyntyä Pyhästä Hengestä. Aadamin suvun jäsenyys haudattiin kasteen hautaan. Room. 6:4. Synnyimme Jumalasta (Joh. 3:3-5), joten Hän on nyt uusi ”kantaisämme”. Meidät oksastettiin Jeesus-puuhun. Häneen tehtiin haava, johon meidät oksastettiin. Hänen elämänsä alkoi virrata meihin. Pian tapahtui juurtuminen (Kol. 2:6,7) ja alkoi kasvaminen, kunnes aloimme kantaa hedelmää.

Olemme Jesaja 2. luvun profetiassa mainittu Siionin vuorella oleva Jerusalem. Miika 4.
Uusi Jerusalem on ”morsian, Karitsan vaimo”. Ilm. 21. 1 Kor. 3:16.
Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen, nykyinen taivas ja maa muuttuvat yhdeksi tulimereksi, johon jäävät pelastumattomat sielut. ”Nykyiset taivaat ja maa ovat talletetut tulelle, säästetyt jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.” 2 Piet. 3:7. ”.. silloin taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.” 2 Piet. 3:10. ”Mutta Hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.” 2 Piet. 3:13. Jumala luo siis pelastuneita varten kokonaan uuden maan. Siihen maahan laskeutuu uusi Jerusalem. Ilmestyskirja opettaa, mikä se on: ”Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niin kuin morsian, miehellensä kaunistettu.” Ilm. 21:1-4.
Enkeli tahtoi siis näyttää Johannekselle morsiamen, joka siinä vaiheessa oli muuttunut Karitsan vaimoksi: ”Tule tänne, minä näytän sinulle morsiamen, Karitsan vaimon.” Ilm. 21:9. Ja mitä enkeli näytti? ”Hän vei minut hengessä suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä.” Ilm. 21:10. Morsian, Karitsan vaimo on siis seurakunta, uusi Jerusalem, joka laskeutuu taivaasta uuteen maahan, ei tähän katoavaan Tellukseen.
Seurakunta on Raamatun opetuksen mukaan yhtä kuin Siionin vuorella oleva temppeli ja Jerusalem; kaikkea sitä.
”Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan.” Jes. 65:17-18. Olemme seurakuntana uuden Jerusalemin kansaa, joka jo täällä on vapaa uskonnollisuudesta ja ns. temppelijumalanpalveluksesta. Siksi emme sielläkään tarvitse ulkoista temppeliä. ”Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt; sillä Herra Jumala, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.” Ilm. 21:22. / ”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, Jumala turmelee hänet, sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.” 1 Kor. 3:16,17.

Kokoontumispaikat ovat eri asia. Tarvitsemme sekä julkisia että kotikokouspaikkoja. Apt. 1:13; 12:12; 19:9. 1 Kor. 16:19; Filem. / 2. Kokoontumisen tulee tapahtua paikkakunnan seurakuntavirkojen yhteydessä. Efes. 4:11-16. Tiit. 1:5. Muussa tapauksessa ei tapahdu tervettä kasvua.

Jumalan suunnitelma tässä vaiheessa on järjestää yksi seurakunta paikkakunnittain. ”.. että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon.” Efes. 3:10.
Jeesus, Taivaan Kuningas ja seurakunnan Herra, kutsuu omiaan pyhitykseen, Hänen rakkautensa piiriin: ” .. niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että Hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.” Efes. 5:25-27. Matt. 13:36-43.

Weijo Lindroos