Taivassanomat 7/2021

Kärsimykset?

”Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat: minä olen voittanut maailman.” Joh. 16:33.

Syntiinlankeemuksesta alkoi maan turmeltuminen. Luonto, ilma vesi ja ravinto saastuivat. Synnin seurauksena alkoivat erilaiset sairaudet, kärsimykset, surut ja murheet. ”Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait ja hylänneet käskyt, tehneet tyhjäksi iankaikkisen liiton. Sen vuoksi kirous kalvaa maata ja sen asukkaat syystään kärsivät.” Jes. 24:5,6. Ensimmäisistä ihmisistä lähtien ovat riidat ja murhat olleet ihmisten surkea osa. ”Kain hyökkäsi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet.” 1 Moos. 4:8. Sittemmin alkoivat tuskaa ja ahdistusta tuottavat jatkuvat riidat ja sodat, jotka ovat suurten kärsimysten aiheuttajia sekä kansoille että yksittäisille ihmisille. ”Loppuun asti on oleva sota.” Dan. 9:26.
Tämä kaikki on siis seurausta ihmiskunnan yhteisvastuullisesta syyllisyydestä joka alkoi syntiinlankeemuksesta.
Uskossa olevina olemme saaneet anteeksi syyllisyytemme, koska Jeesus vei syyllisyytemme ristille ja kuoli pois siitä. Hänet vastaan ottaneina olemme vapaat synnistä ja syyllisyydestä. ”Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Hänet Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta Hänen vereensä..” Room. 3:23-25.
Mutta pahan vallassa olevassa maailmassa (1 Joh. 5:19) emme pääse pakoon sairautta, surua ja kurjuutta. Joudumme jopa riemun ja pelastuksen ilon keskellä joskus murehtimaan. ”Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei tarvitse katua. Maailman murhe sen sijaan tuottaa kuoleman.” 2 Kor. 7:10.

”Monen ahdistuksen kautta meidän on mentävä sisälle Jumalan valtakuntaan.” Apt. 14:22.
Joskus sisäinen ahdistus saattaa olla Jumalan parantava keino poistaa sisimmästämme virhekasvaimia. Ahdistus on kuin kirurgin veitsi, jonka kanssa Jumala leikkaa pois meitä vahingoittavia osia. Oikea sananopetus tuottaa synnintunnon kautta parantavaa ahdistusta. ”Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet.” Hebr. 4:12. Ja ”ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä.” Room. 5:3. Jos siis osaisimme suhtautua ahdistukseen oikein, rukoilisimme sen keskellä: Oi Jumala, älä ota minulta pois tätä ahdistusta ennen kuin olen oppinut siitä kaiken. Ehkä tällainen suhtautumistapa on vaikeaa, mutta tällä asenteella saamme tilanteen pian voittoon. Jumala ei tahdo, että olemme aina ahdistuneita. Ilon pitäisi olla uskomme perusvire. ”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa !” Filip. 4:4. Herra tahtoo parantaa omiensa sairaudet ym. vaivat. Psalmit 91 ja 103.

Uskovina osaksemme tulevat kärsimykset myös sen tähden, että olemme vieraassa maailmassa. ”Meidän yhteiskuntamme on taivaissa.” Filip. 3:20,21. Kotimaamme on uusi taivas ja uusi maa. Ilm. 21:1. Joudumme tuntemaan muukalaisuutemme (Hebr. 11:8-10) joskus sisäisenä ahdistuksena ja jopa maailman taholta tulleina vainotoimenpiteinä. Matt. 10:23-25. Mutta ”niin kuin Kristuksen kärsimykset tulevat runsaina osaksemme, samoin tulee Kristuksen kautta runsaana osaksemme myös lohdutus.” 2 Kor. 1:5.

Jeesus rukoili, ettei Isä otttaisi meitä pois maailmasta, ”vaan että varjelisit heidät pahasta”. Joh. 17:15. Tehtävämme täällä on edistää Jumalan hyvää suunnitelmaa,”joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. 1 Tim. 2:4. Tämän toteutumiseksi julistamme pelastussanomaa Jeesuksesta ja Hänen sijaisuhristaan ja pyhän verensä ansiosta. Tässä työssä olevina saamme kokea suurta iloa, vaikkakin joskus suurten ahdistusten ja kärsimysten keskellä. Esimerkkinä Paavali ym. alkuajan kristityt, jotka pahoinpideltyinä ja vaatteet revittyinä veisasivat kiitosta vankilaan kahlehdittuina. Apt. 16:22-25. Mikään ei ole voinut sammuttaa pyhää siunauksen tulta. Joka palaa sydämissämme.

Tässä muutamia Raamatun kohtia sairauksista: Ilm. 2:20-23. Ps. 106:15. 2 Kun. 13:14. Matt. 9:12. Apt. 9:37. 1 Kor. 11: 29-32. 1 Tim. 5:23. 2 Tim. 4:20. Jaak. 5:11.

Siunauten,
Weijo Lindroos