Taivassanomat 4/2021

Jumalan valtakunta on tullut.

Johannes Kastaja julisti:
”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!” Matt. 3:2. Samoilla sanoilla opetti Jeesus: ”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!” Matt. 4:17. Myös opetuslapset julisitivat samaa sanomaa ennen ristintyötä: ”Missä kuljettekin, julistakaa:Taivasten valtakunta on tullut lähelle.” Matt. 10:7.

Mainittu ”kääntyminen” merkitsee suhteen korjaamista Jumalaan eli parannuksen tekemistä.
Mutta miksi Jeesuksen opetuslapset eivät enää ristintyön jälkeen julistaneet, että Jumalan valtakunta olisi vielä edessä päin? Se johtui siitä, että heidän aloittaessaan evankelioimisensa, Jumalan valtakunta oli jo tullut. Ristintyön jälkeisen lähetyskäskyn antamisesta (Mark. 16:15-20) alkaen apostolit julistivat jo olemassa olevaa ja toimivaa ”Jumalan valtakuntaa”. Matt. 24:14. Apt. 5:42. He olivat uudestisyntymisensä jälkeen saaneet Pyhän Hengen kasteen. 1 Piet. 1:3. ”Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani .. aina maan ääriin saakka.” Apt. 1:8. sekä 2 luku.
Fariseukset kysyivät Jeesukselta ennen ristintyötä, milloin Jumalan valtakunta tulee? Jeesus vastasi heille: ”Ei Jumalan valtakunta tule silmin nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: ’Se on täällä’ tai ’Se on tuolla’, sillä Jumalan valtakunta on teidän keskellänne. Luuk. 17:20,21.
Kiitos Jumalalle! Siinä vaiheessa alkoi seurakunnan toiminta. Mutta miten se tapahtui? Miten Jumalan valtakunta tuli ihmisten keskelle? Ensinnäkin Jesuksen Kristuksen pelastustyön kautta ja toiseksi Pyhän Hengen voiman kautta. Apt. 2. – Juutalaiset odottivat Kirjoitusten lupaamaa Messiasta, joka perustaa Israeliin uuden maailmanvallan ja vapauttaa heidät Rooman alaisuudesta. Mutta Jeesus ei tehnytkään siinä vaiheessa heidän odotustensa mukaan, vaan Hänet ristiinnaulittiin. Eivätkä ihmiset osanneet yhdistää Kirjoitusten lupaamaa kärsivää Messiasta (Jes. 53:5) ja vasta sen jälkeen ylösnoussutta kirkkauden Herraa, joka perustaa kokonaan uudenlaisen valtakunnan. He eivät käsittäneet Raamatun kokonaisopetusta. 2 Kor. 3:14-16. Kirjoituksethan lupasivat, että Messias tulee ja valloittaa kaikki maailmanvallat. Ja aika oli silloin täyttynyt, mutta Messias ei vapauttanutkaan heitä Rooman ikeestä.

Mutta Kirjoitukset toteutuivat:
”Noiden kuninkaiden päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu ja jota ei luovuteta millekään muulle kansalle. Se murskaa kaikki nuo muut valtakunnat ja tekee niistä lopun, mutta itse se pysyy ikuisesti.” Dan. 2:44. / 1 Piet. 2:4-9.
Danielin profetia ajoittuu muinaisesta Baabelin maailmanvallasta Persian ja Kreikan maailmanvaltojen kautta Roomaan, joka hallitsi Jeesuksen maanpäällisen elämän aikana. Ja niiden kuninkaiden päivinä Jeesus perusti lupauksensa mukaisesti (Matt. 16:18) seurakunnan, ”Kristuksen ruumiin temppelin”, ikuisesti pysyvän ”kuningaskunnan”. Ilm. 1:5,6. ”Jeesus vastasi heille: ”Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä.” Niin juutalaiset sanoivat: ”Neljäkymmentäkuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?” Mutta Hän puhui ruumiinsa temppelistä. Kun Hän sitten oli noussut kuolleista, Hänen opetuslapsensa muistivat, mitä Hän oli sanonut. Ja he uskoivat todeksi Kirjoitukset ja sen sanan, jonka Jeesus oli puhunut.” Joh. 2:19-22. Jeesus nousi ylös kuolleista ”kolmantena päivänä”. Silloin Hän oli perustanut uuden liiton seurakunnan. Synti oli sovitettu ja iankaikkinen vanhurskaus astui voimaan. Dan. 9:24. Jeesukseen uskovat ihmiset ovat tämä ”Kristuksen ruumiin temppeli”. Te olette Kristuksen ruumis ja jokainen osaltanne Hänen jäseniään.” 1 Kor. 12:27.
Jeesus Kristus itse on oman seurakuntansa Ylipaimen. Hän on herrojen Herra ja kuningasten Kuningas, ainoa Valtiaamme.

Mikä tuo mainittu kuningaskunta siis on?
Taivaasta toivotetaan armoa ja rauhaa ”Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maan kuninkaiden hallitsija! Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämmeja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, Hänelle kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti! Aamen” Ilm. 1:5,6.
Olemme ”kuninkaallinen papisto”. 1 Piet. 2:9. Jeesus on verellään ja kuolemallaan sekä ylösnousemuksellaan ostanut meidät omaksi valtakunnakseen eli kuningaskunnaksi. ”Tiedättehän, että teitä ei ole lunastettu isiltä perimästänne turhasta vaelluksesta katoavilla aarteilla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, kuin virheettömän ja tahrattoman Karitsan, kalliilla verellä.” 1 Piet. 1:18,19. Tähän kuningaskuntaan, Jumalan seurakuntaan, kuuluvat kaikki ihmiset, jotka ovat ottaneet vastaan armahduksen ja syntien anteeksiantamuksen uskon kautta Jeesuksen vereen. Room. 3:23-25. Tämä ihmisjoukko on Raamatun opettama seurakunta. Eikä Jumalalla ole muita seurakuntia. Me olemme maailmasta ja sen syntielämästä ulos kutsuttu yksi Kristuksen ruumis, jota ei saa jakaa erilaisten nimikylttien alaisuuteen. Nyt on aika vapautua!

Ilm. 1:5,6. mainittu kuningaskunta, Jumalan valtakunta, tarkoittaa siis seurakuntaa. Tähän seurakuntaan voi ”liittyä” ainoastaan liittymällä seurakunnan Herraan Jeesukseen. Tämä on maata ja taivasta järisyttävä siunaava asia! Halleluja! Hebr. 12:26-29.

Kuljemme vielä toistaiseksi vieraina ja muukalaisina täällä synnin ja paholaisen maailmassa. Mutta Jeesus on kanssamme. Hänen Elämänsä virtaa sydämissämme. Näin uskonelämämme toimii spontaanisti ”sydämen kyllyydestä”. Eikä taivaasta siunattu elämämme horju, vaikka olemme joskus vainottuina ja ylenkatsottuina. Näin on ollut jo muinaisten pyhien asema: ”Uskossa nämä kaikki kuolivat eivätkä saaneet sitä, mikä oli luvattu. Kaukaa he olivat sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä.” Hebr. 11:13. Mutta lopussa meitä odottaa uusi taivas ja uusi maa. Ilm. 21:1. Filip. 3:20,21. Sinne Jeesus tulee noutamaan oman kuningaskuntansa. Ilm. 7:9,10.
Kutsumme kaikkia ihmisiä tulemaan sisälle tähän pelastettujen joukkoon: ”Antakaa pelastaa itsenne tästä kierosta sukupolvesta.” Apt. 2:40. / ”Ne, jotka ottivat Pietarin sanat vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon (Jumalan valtakuntaan) tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä.” Apt. 2:41. Ensin uskoon tuleminen, kääntyminen ja Jeesuksen vastaan ottaminen, sitten upotuskaste vedessä Jeesuksen nimeen. Apt. 10:48. Näin ihminen tulee sisälle seurakuntaan, jota sanotaan myös Hänen temppeliksensä, jossa Jumala asuu ja Pyhä Henki toimii. 1 Kor. 3:16,17. 1 Piet. 2:5. Jos olet tullut uskoon eli uudestisyntynyt Pyhästä Hengestä ja sen jälkeen kastettu, kuulut tähän HÄNEN seurakuntaansa. Kuuluminen Jeesukselle on yhtä kuin kuulua Hänen seurakuntaansa. Jos et ole vielä ehtinyt kasteelle, ota yhteyttä, hoidamme tämän asian kuntoon. ”Ja nyt, mitä viivyttelet! Nouse ja huuda avuksi Hänen nimeään, anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.” Apt. 22:16.

Jeesus on ainoa Pelastaja. Hän sanoo: ”Minä olen ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.” Joh. 10:9. ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6.
”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12.
”Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1 Tim. 2:4.

Weijo Lindroos
Turku