Taivassanomat 2/2018

PROFEETALLINEN UNI

”Vanhuksenne unia uneksuvat..” Jooel 2.28

Olin unessa Jerusalemissa. Mutta olin siellä sisällä meidän kokouspaikassamme. Uneni kokouspaikka oli keskellä Jerusalemia. Siellä katselimme uskovien kanssa, että koko Jerusalem oli kimaltelevan kirkkaan veden vallassa. Mutta mustia rakennuksia näkyi kristallinkirkkaan veden keskellä, mm. sysimusta kalliomoskeija. Kirkasta vettä oli kaikkialla, kokouspaikassammekin noin metrin syvyydeltä. Kohta huomasimme, että puhtaankirkas vesi aivan kuhisi kauniita kirkkaita kaloja. Niitä oli kaikkialla, ulkona ja sisällä. Meidän kokouspaikassamme niitä parveili tungokseen asti. Itselle tuli unessa mieleeni kysymys, että pitäisikö nuo kalat koota. Meinasin sanoa ajatukseni ääneen, kun kuulin voimakkaan äänen sanovan: ”Sitä älä, Weijo, tee!” Heräsin siihen. Tunnistin äänen tulevan taivaasta. Se soi korvissani vielä herätessäni. Istuin sängyn laidalla pyhän pelon vallassa ja selvästi tietoisena, että Jumala oli puhunut.
Kirjoitin heti unen muistiin, ja aloin mielessäni selvittää sen sanomaa.
Kerrassaan puhutteleva uni, johon Jumala sitten antoi myös selityksen.

UNEN SELITYS:
Uneni Jerusalem tarkoittaa maailman pyhintä paikkaa hengellisesti, ”Suuren Kuninkaan kaupunkia”. ”Kauniina kohoaa, kaiken maan ilona, pohjan puolella Siionin vuori, suuren kuninkaan kaupunki.” Psalmi 48:3. / Hebr. 12:18-22. Saamme toimia hengellisellä Siionin vuorella olevassa uudessa Jerusalemissa ja sille annettujen lupausten täyttymyksessä. Ilm. 21:2,9,10. Kokouspaikkamme on ”Jerusalemin kaikkeinpyhimmässä”, Jumalan yhteydessä, jonne pääsy avattiin Jeesuksen veren kautta. Hebr. 10:19-25. Kalojen tulee antaa uida vapaasti tässä Hengen virrassa. Se, että niitä parveili kokouspaikassamme suuri määrä, tarkoittaa, että niillä oli hyvä olla tässä vapaudessa. Kukaan ei saanut koskea niihin. Siitä minua varoitettiin! Vapaus on oikea Jumalan lasten elementti, johon kuuluu erottamattomana osana myös totuus. ”Totuus on tekevä teidät vapaiksi.” Joh. 8:31-36. Karsinoiminen ei kuulu Jumalan seurakuntaan! Tehtävämme on vain pitää vesi kirkkaana, että kalojen on hyvä vapaasti uida ja pysyä tässä Jerusalemin parvessa. – 2 Kor. 3:17.

Autamme kaloja kirkkauden Hengen virtaan. ”Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia!” Matt. 4:19. Ohjeet, miten ja mihin kalastamme, löytyvät Raamatusta. Mm. 1 Kor. 1:2. ja Efes. 4:1-16.
Unen mustat rakennukset kuvaavat kirkkoja, uskonsuuntia, vääriä oppeja, sumppuja, jotka ovat vanginneet vapauteen tarkoitettuja Jumalan kaloja. Gal. 5:1. Useimmat uskonsuunnat ovat sulkeutuneet Pyhän Hengen virralta ja ovat mustia vankeuspaikkoja. Tehtävämme on auttaa kalat pois niiden mustilta alueilta ja pysymään vapaina. Me kaikki Jumalan lapset yhdessä olemme elävän Jumalan seurakunta, kirkkaita kaloja, jotka Hän on kutsunut vapauteen, irti kirkoista. ”Nouse, ole kirkas!” Jes. 60:1,2.

Pyhän Hengen Vedelle avoimia kokouspaikkoja tarvitaan jokaiseen kaupunkiin, johon kalat uivat sisään itsestään, luonteensa mukaisesti. Kaikkihan kaipaamme puhdasta ja raikasta vettä, jossa saamme yhdessä virvoittua. Siinä meidän on hyvä parveilla yhdessä joukossa. Kaikkien uskovien tulee etsiytyä tähän Pyhän Hengen uimavirtaan. Vertaa Hes. 47.

Unessa meidän kokouspaikkamme, Jumalan seurakunnan toiminta, oli siis kalojen kokoontumispaikka. Sitä se on oleva Jeesuksen tulemukseen asti. Ja tässä raikkaassa Hengen virrassa ei heitetä sivuun Sanan opetuksia, ”kalojen ruokaa”.

Olemme vapaita uimaan oman kotikaupunkimme, ”Jerusalemimme” alueella, kunhan vältämme mustia aukkoja, jotka voivat nielaista meidät syövereihinsä.
Mutta tehtävämme on myös ”koota yhteen hajallaan olevat jumalan lapset”, kirkkaille Hengen vesille, pois mustilta likavesiltä. Paimenten tehtävä on auttaa kalat raikkaille ja vapaille, hengellisille vesille, olemaan yhtä keskenään, ilman mustia pesäkkeitä, uskonsuuntia. Hes. 34.

Rohkaiseva uneni siunatkoon sinua,
Jeesuksen nimessä!

Weijo Lindroos