Taivassanomat 12/2020

Koronavuosi 2020

Menneen vuoden surulliset uutiset
Kulunut vuosi 2020 on näyttänyt koko ihmiskunnalle vakavan tosiasian, miten kestämättömälle perustalle maailma rakentuu. Yhteiskunnat järkkyivät Covid-19 viruksen aiheuttamasta kulkutaudista. Mm. karanteenimääräysten vaatima yksinäisyys eristi ihmiset toisistaan. Miljoonien elämä on romahtanut, koska rajoitukset ovat kaataneet firmoja ja työpaikkoja. Talous on jyrkässä laskusuunnassa. Ja ennen muuta monien terveys on mennyt. Vuosi 2020 jää historiaan koko maailmaa järkyttäneenä vitsauksena ja epävarmuuden tuojana. Ihmiset näkevät nyt selvästi, että ”ei ole täällä mitään pysyvää…”
Virallisten tilastojen mukaan maailmassa on todettu noin 80 miljoonaa koronavirustartuntaa. Mutta todellinen luku on huomattavasti suurempi, koska valtaosa ihmiskuntaa on testaamatta. Tällaisen asian edessä pitäisi jokaisen ajatella omaa sekä lähimmäistensä elämää. Tärkein asia nyt on korjata suhteensa Jumalaan ja rukoillen sekä nöyrtyen painaa päänsä, kysyen, mitä nyt tulee tehdä? – Hän voi kääntää pahimmatkin asiat evankeliumin hyödyksi. Näin toivomme ja rukoilemme tapahtuvaksi tässäkin tilanteessa.

Epidemiat
Jeesus sanoi kulkutaudit yhdeksi lopunajan merkiksi. Luuk. 21:11. Tosin erilaisia tartuntatauteja on ollut ihmiskunnan syntiinlankeemuksesta alkaen, jolloin alkoivat saastua luonto, vesi, ilma ja ravinto ym. Siitä johtuvat nämä vitsaukset, monenlaiset sairaudet, sodat, katastrofit yms. jotka ovat kohdanneet kaikkia meitä.
Kuolemaan johtavia kulkutauteja on ollut ihmiskunnan alkuajoilta lähtien. Vakavimpia ovat, isorokko, johon on kuollut arviolta 500 miljoonaa ihmistä, ruttoon kuolleita on n. 100 miljoonaa, espanjantautiin n. 20 miljoonaa. Lisäksi mustasurma, spitaali yms. joihin kuolleita oli kymmeniä miljoonia. Koronaan kuolleita on vasta noin kaksi miljoona ihmistä, nuoria ja vanhoja. Mutta joka päivä koronaan kuolee maailmassa tuhansia ihmisiä. Suomi on tässä asiassa päässyt vähällä. Noin 600 ihmistä on menehtynyt koronaan. Mutta luku nousee ja taudit pahenevat ja lisääntyvät loppua kohti.
Tähän asti kaikki kulkutaudit ovat voitetut pääosin rokotteilla. Koronarokotuksetkin alkoivat.

Ja ihmiskunnan yhteisvastuullinen syy kaikkeen kurjuuteen on siis synti, joka on yhtä kuin eläminen erossa Jumalasta. Siitä johtuvat virheelliset teot. ”Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait ja hylänneet käskyt, tehneet tyhjäksi iankaikkisen liiton. Sen vuoksi kirous kalvaa maata ja sen asukkaat syystään kärsivät. Jes. 24:5,6.
Mutta Jumala kyllä tuntee ihmisen hädän ja tuskan syntimaailman suurten kärsimysten keskellä. ”Sinä havaitset tuskan ja vaivan, sinä otat ne käsiisi. Sinulle avuton uskoo asiansa, sinä olet orpojen auttaja.” Ps. 10:14.
”Huuda minua avuksi ahdistuksen päivänä. Minä vapautan sinut, ja sinä olet kunnioittava minua.” Ps. 50:15. Ps. 91.

Jumala on sanassaan antanut suojautumisohjeita kulkutauteja vastaan. Jo Mooseksen aikana annettiin ohjeet mm. karanteenille ja maskin käytölle: ”Spitaalitartunnan saaneen on kuljettava repaleisissa vaatteissa, hiukset hajallaan ja kasvojen alaosa peitettynä ja huudettava: ’Saastainen, saastainen!’ Hän on saastainen niin kauan kuin hänessä on spitaali. Hän on saastainen, ja hänen on asuttava yksinään. Asukoon hän erillään leirin ulkopuolella.” 3 Moos. 13:45,46.
”Järkevä näkee vaaran ja piiloutuu, mutta yksinkertaiset käyvät kohti ja joutuvat kärsimään.” Sananl. 22:3.
Samalla tavoin tahdomme suojautua syntiä vastaan.

Siirrymme uuteen vuoteen toivorikkaina
Näin Herra sanoi minulle, kun Hänen kätensä voima oli päälläni. Hän varoitti minua vaeltamasta tämän kansan tietä: ”Älkää kutsuko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi kutsuu. Älkää pelätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko.” Jes. 8:11.
Epävarmuuksien vuosi suljetaan kuin ovi takanamme. Edessämme näkyy armon ja siunauksen aurinko vuonna 2021. Otamme vastaan uuden vuoden Jumalalta. Hän saakoon yhä enemmän tilaa elämässämme, että osaamme siirtyä Pyhän Hengen johdatuksessa sisälle aidosti hengellisiin normeihin, ihmeisiin ja merkkeihin ym. Raamatun opettamiin seurakuntaelämän todellisuuksiin. Apt. 5:12-16.
Lopussa linkki tätä aihetta opettavaan videopuheeseen.

Vastaus maailman hätään on evankeliumi!
On aika ottaa loppukiri ja julistaa raamatullista valtakunnan evankeliumia: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” Markus 16:15-20. Ihmiskunta kaipaa ja odottaa kuullakseen suoraa ja rehellistä sanomaa aidosta kristinuskosta, Jumalan rakkaudesta, syntien anteeksi saamisesta ja parannuksen teosta sekä vesikasteesta ja Pyhän Hengen tulikasteesta. Apt. 1:5. Jumala odottaa voidakseen olla armollinen ihmiselle, joka tahtoo saada anteeksi syntinsä ja päästä irti syntielämästään. ”Siksi Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen, ja sen tähden Hän nousee armahtaakseen teitä, sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ovat kaikki, jotka Häntä odottavat!” Jes. 30:18.
”Minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne.” Jer. 29:11-13.

”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.” Matt. 24:14.
”Mutta Hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.” 2 Piet. 3:13. Ilm. 21:1.
Ala siis evankelioida. Jaa traktaatteja. Kerro omaisillesi ja lähimmäisillesi, että Jeesus on ottanut päällensä meille kuuluvan syntien rangaistuksen. Hän kärsi ja kuoli meille kuuluvalla paikalla. ”Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä olisi rauha” (Jes. 53:5) ja ettemme joutuisi kadotukseen. Kiitos Jumalalle Hänen hyvyydestään!
Kertoessasi ihmisille pelastussanomaa, pidä mielessäsi vain ristintyö ja Jeesuksen ylösnousemus sekä parannuksen teon välttämättömyys. Siihen sanomaan tulee Pyhän Hengen johdatus: ”Olin päättänyt olla teidän luonanne tuntematta mitään muuta kuin Jeesuksen Kristuksen, ja Hänet ristiinnaulittuna.” 1 Kor. 2:2-5. / Apt. 18:8.
Vain Jeesuksen veri puhdistaa synnistä, eivät parhaatkaan omat teot ja parannuspyrkimykset. Ja sitten pelastuksen vastaan ottaneet kastetaan seurakuntayhteydessä Jeesuksen Kristuksen nimeen. Apt. 2:38,41.

Rukoile ja ota vastaan oma palvelustehtäväsi lopunajan seurakuntatyössä. Jumalalla on sinua varten hyvä suunnitelma.

Katso video-opetus tästä:
Valmistautuminen vaikeisiin aikoihin

Siunausta vuoteen 2021.
Rukousterveisin,
Weijo Lindroos