Sovinto rakastavan Jumalan kanssa

Olin ehtoollisella. Saimme kaikki kokea siinä hienon hetken. Tunsimme kaikki toisemme, ja meillä oli ihana yhteys. Olemme käyneet myös upotuskasteella kaikki ja Jeesuksen rakkaus sai vallata meidät.

Ehtoollinen ei ole vain mikä tahansa kokous. Siihen ei valmistuta muotomenoin, vaan se on syvällinen osallisuus Jeesuksen runnellusta ruumiista, ja Hänen pyhästä maahan vuotaneesta verestään. Ehtoollisella meillä on pääsy kaikkein pyhimpään. Enää ei ole teurasuhreja meidän edestämme, eli emme enää uhraa eläimiä ja pirskota niiden verta päällemme, vaan uhrattuna on itse Jeesus, joka on ikuinen syntivelkamme uhri. Jeesus sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. Ei ole enää ihmisten tekoa antaa synnit anteeksi, vaan Jeesuksen täydellinen olemus ristillä antaa meille uskoon tulleille kaikki synnit anteeksi.

Ehtoollisessa me murramme leivän, joka kuvaa Jeesuksen ruumista. Niin runneltu oli Jeesuksen ruumis, ettei siinä enää ihmisen muotoa ollut. Sitten me juomme viinin, joka kuvaa Hänen ristillä maahan vuotanutta vertansa. Jeesuksen maahan vuotanut veri antaa meille täydellisen synninsovituksen. Kun juomme ehtoollisviinin, niin meidän pitää ymmärtää, että Jeesuksen veressä todella on täydellinen anteeksiantamus ja syntiemme sovitus.

Ehtoollinen on muistoateria, minkä Jeesus on meille lahjoittanut. Kun menen ehtoolliselle, niin ennen sitä rukoilen, että Jeesus saisi parantaa minut, ja antaa kaikki syntini anteeksi. Jeesuksen veri parantaa ja antaa kaikki synnit anteeksi. Ei sellaista syntiä ole olemassakaan mitä Jeesus ei voisi antaa anteeksi, tai sellaista sairautta ei ole olemassakaan, mitä Jeesus ei voisi parantaa. Ehtoollinen ei vaadi muuta kuin halun seurata Jeesusta, raamatullisen upotuskasteen, sekä halu puhdistua Jeesuksen veressä.

Kaste on kerran tapahtuva, minkä pitäisi olla ensimmäisiä asioita, kun tulemme uskoon. Se on minä tahdon -asia, kun haluaa seurata Jeesusta. Pientä vauvaa et voi kastaa, koska hänellä ei ole ymmärrystä kasteessa tapahtuvaan syvälliseen prosessiin. Pieneltä vauvalta et voi kysyä, että haluaako hän kasteelle? Haluaako hän ottaa kuuliaisuuden askeleen, ja mennä kasteen hautaan, ja haudata vanha minänsä sekä nousta Jeesuksen kanssa uutena luomuksena vedestä?

Kun tulemme uskoon, saamme Jumalan hengen sisimpäämme, eli Jeesus alkaa meissä elämään. Hän antaa meille meidän syntimme anteeksi. Meidän tulee vain ottaa Hänet vastaan elämäämme, ja sanoa, että minä tahdon Jeesus sinut elämääni – ja Hän tulee. Kun olet ottanut Hänet vastaan, niin silloin sinä saat sellaisen rauhan, mitä tämä maailma ei voi antaa. Sinussa alkaa ihan uusi elämä Jeesuksessa! Sinä tahdot elää Jeesus-keskeistä elämää, uskoa, että on vain yksi Pyhä Israelin Jumala, ja Jeesus on Hänen ainutsyntyinen poikansa, joka syntyi Jumalan siemenestä Marian kautta, joka oli siis neitsyt. Kun Jeesus on Jumalan poika, niin Hänen täytyy siis olla myös Jumala. Näin sanoo myös raamattu, ja tietysti Jumalasta syntynyt on myös Jumala, ja ihmisestä syntynyt ihminen, eikö totta? Jeesus oli myös ihminen, joka kärsi Golgatan ristillä hirvittävän kuoleman, kaikkine tuskineen ja kipuineen meidän jokaisen edestä. Vain ottamalla Hänet vastaan, saat iankaikkisen pelastuksen,syntien sovituksen – ja rauhan sydämeesi.

Ehtoollinen on niin pyhä asia, että jos ymmärrämme sen oikein, niin haluaisimme olla lakkaamatta ehtoollisella, ja muistella rakasta Jeesustamme kuinka Hän sovitti ristillä kaikki synnit ja sairaudet meidän jokaisen puolesta. Se, että Jeesuksessa meillä on iankaikkinen elämä, niin älä hukkaa hetkeäkään ottaaksesi vastaan Hänet. Meillä on Hänessä ikuinen elämä. Eikä kadotustuomiota eli helvettiä ole meidän osanamme, kun haluamme seurata Jeesusta elävää vapahtajaa, syntien sovittajaa ja rakastavaa Jumalaa.

Dina Pettersson