Taivassanomat 10/2020

TIEDOTE / VAROITUS Seurakuntaan

Kerjääminen ja kaupustelu on aina ollut kielletty aitojen kristittyjen keskuudessa, esim. meidän kokouspaikassamme! Tämä on edelleen ehdoton sääntö.
Ethän siis anna rahaa, jos joku pyytää! Uskovien keskuudessa liikkuu nimittäin rahanahneita ”vääriä profeettoja”. 2 Piet. 2:1-3. Suostumalla rahanpyyntöön olisit mahdollisesti rohkaisemassa huijareita jatkamaan petollista toimintaansa. Ikävä asia on, että sellaiset keksivät mitä ovelimpia tarinoita rahantarpeestaan. He ovat vuosien aikana harjaantuneet kieroilevaan toimintaansa esittäessään pyyntöjä sadoille petettävissä oleville. Näin jotkut ovat saaneet itselleen suuriakin rahasummia. Kymmeniltä uskovilta saatu 20, 50 ja 100 euroa tekee yhteensä huomattavia määriä rahaa.
Mutta kerjääminen ei ole pelkästään paatuneiden rikollisten toimintaa. Tavallisetkin uskovat ovat joskus sortuneet samaan syntiin. He huomaavat, miten helppoa on saada uskovilta rahaa. Ja siksi he käyttävät tilannetta hyödyksi. ”Tilaisuus tekee varkaan.”

MITEN TULEE TOIMIA?
Meillä on Turun seurakunnassa ”yhteinen kukkaro”, josta autamme todellisesti vaikeuksiin joutuneita uskovia. Kartoitamme ensin ihmisen oikean tilanteen ja autamme tarpeen mukaan.
Yhteisen kassan pitäminen on Raamatun opettama tapa, mm. Apt. 6:1-7. Meillä Maariankatu 2. toiminnassa se on Seurakunta-apu ry. Rukouksemme on, että Jumala johdattaa Seurakunta-apu ry.n hoitajiksi lisää rehellisiä uskovia.

Yksityinen rahanpyyntö ja antaminen on siis vastoin Raamatun opettamaa apostolisen ajan käytäntöä. Jumalan tapa Hänen seurakunnassaan on suora ja rehellinen. Se on sellainen, että auttamistyö ohjataan tapahtuvaksi srk.n kautta. Me kaikki osallistumme yhteisiin menoihin uhraamalla osan varoistamme Jumalan työhön ”yhteiseen kukkaroomme”, Seurakunta-apu ry.lle, emme yksityisille ihmisille. Näin asia toimii valvotusti lain mukaisesti. Ja näin suljemme tien huijarien toiminnalta. Eikä kukaan todellisesti avun tarpeessa oleva jää vaille apua.

SEURAKUNNAN KAUTTA TAPAHTUVA TOIMINTA
Kristinuskon alkuaikana kaikki hengellinen toiminta ohjattiin tapahtuvaksi seurakunnan kautta. Se on edelleen voimassa oleva Raamatun opetus. Pyhä Henki ohjaa srk.n toimintaa erilaisten palvelutehtävien kautta, mm. vanhimpien valvonnassa. Efes. 4:11-16. Katso myös 1 Piet. 5:1-5/ Hebr.13:17 ja 1 Tes. 5:12-13 sekä 1 Tim. 5:17-19. –
”Tiedättehän tekin, filippiläiset, että evankeliumin alkuaikoina, kun lähdin Makedoniasta, ei mikään muu seurakunta kuin te yksin käynyt minun kanssani tiliyhteyteen annetusta ja vastaanotetusta. ….” Filip. 4:15–17. Rahan käyttöä siis valvottiin alistumalla ”tiliyhteyteen annetusta ja vastaan otetusta!” Yhteisesti hyväksytty käytäntö muodostui selkeäksi opiksi kaikilla paikkakunnilla. 1 Kor. 16:1,2. Mekin uhraamme iloiten varoistamme oman paikkakuntamme Jumalan seurakunnan työhön. Näin ”kannamme kortemme yhteiseen kekoon.”– Kol. 2:19. Ef. 4:16.
Ja HUOM! Emme pyydä rahaa, vaan maksamme yhdessä yhteiset kulumme.
Raha-asiasta on opetusta mm. Apt. 6. 1 Kor. 9. ja 16:1-4. 2 Kor. 8-9; Room. 16:17-18. Filip.3:18-19.

”Ja me lähetämme hänen kanssaan veljen, jota evankeliumin julistamisesta kiitetään kaikissa seurakunnissa ja jonka seurakunnat vielä sen lisäksi myös ovat valinneet matkatoveriksemme viemään tätä rakkauden lahjaa, …. …… meidän veljemme taas ovat seurakuntien lähettiläitä, ovat Kristuksen kunnia. Kun te siis osoitatte heille rakkauttanne … , niin teette sen seurakuntien edessä.” 2 Kor.8:18,19,23,24. – ”Seurakunta varusti heidät matkalle.” Apt. 15:3,22.
Jokaisen kristityn tulee siis olla ”seurakunnan lähettiläs” ja kehottaa kaikki uskovat mukaan yhteiseen raamatulliseen seurakuntatoimintaan. Ef. 2:19-22; 4:16.
Seurakunnan siunaamat ja lähettämät kristityt olivat kysymyksessä myös Apt. 13:1- 4: ”Niin he Pyhän Hengen lähettäminä menivät..” Nämä Pyhän Hengen valitsemat ja järjestäytyneen seurakunnan keskellä työhön siunatut kristityt ovat esimerkkinä meillekin. Kaikki saadut tehtäväthän pitää koetella seurakunnan keskellä ennen palveluviran alkamista. ”Heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.” 1 Tim. 3:10.

W.L.

Katso videopuhe:
Valmistautuminen vaikeisiin aikoihin. Opetuspuhe Turussa 1.12.2020
Ja lue opetuskirjoitus aiheesta:
Raha-asian opetus