Kolme ristiä Golgatalla

1. Jeesusta herjaava rikollinen, joka valitsi viimeisinä hetkinään pysyä erossa Jumalan armosta.
2. Katuva ja syyllisyytensä tunnustava kuolemaan tuomittu syntinen ryöväri katsoi Jeesuksen puoleen armahdusta anoen.
3. Keskimmäisellä ristillä kärsimyksissään riippuva ruoskittu Jeesus, Jumalan Poika, viaton ja puhdas uhrikaritsa tiesi hetkensä tulleen, että nyt Hän kärsii ja kuolee ihmiskunnan syntien edestä. Hän katsoi armahtavasti viereisellä ristillä olevaan tuomittuun, joka fyysisen kuoleman kauhun lisäksi kärsi syntituskissaan tunnustaen syntinsä, nöyrtyen ja ymmärtäen tekojensa kauheuden. Jeesus ei hylännyt tuota suurta syntistä kuolemaan syntitilassaan ilman armoa.

Ristinryöväri oli ainoa, joka puolusti Jeesusta: ”Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi Jeesusta sanoen: ”Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä!” Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: ”Etkö sinä pelkää edes Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Me tosin kärsimme oikeudenmukaisesti, sillä me saamme, mitä tekomme ansaitsevat, mutta tämä ei ole tehnyt mitään pahaa.” Sitten hän sanoi: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Jeesus sanoi hänelle: ”Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä sinä olet minun kanssani paratiisissa.” Luuk. 23:39-43.
Jeesus armahti kurjan tuomitun. Syyllinen sai vapauden, koska syytön otti päällensä hänen syyllisyytensä. Tuomion odotus väistyi ryövärin yltä. Armahduksen valo ja siunaus tulvi sydämeen hänen elämänsä viimeisillä minuuteilla. Ryöväri uskoi elämänsä ja kuolemansa Jeesukselle ottaen vastaan armon sanan. Hän meni kuolemansa jälkeen paratiisiin. Samanlaisen armon voit sinäkin saada osaksesi.

Ajattele, mitä Jeesus teki puolestasi. Hän otti päällensä sinulle kuuluvan rangaistuksen kulkien kärsimyksen ja kuoleman tien, ettet sinä hukkuisi synneissäsi, vaan saisit siirtää taakkasi Golgatalle Hänen verihaavoihinsa.
Ristillä riippuva sijaisuhri, Jumalan Karitsa, riittää sovittamaan suurimmatkin synnit.

Kiitos Jeesus, ihmeellinen Pelastajani, Vapahtajani. Sinä tulit taivaasta ja synnyit vieraiden ihmisten tallissa. Ensimmäinen päänalusesi oli heiniä, viimeinen orjantappuraa. Ensimmäiset seuralaisesi olivat eläimet; viimeisinä kaksi ryöväriä. Sinut haudattiin vieraan ihmisen hautaan. Mutta sinä voitit kuoleman ja vihollisen vallat, tulit takaisin kuolleiden maasta. Halleluja herrojen Herra ja kuningasten Kuningas. Oi Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Sinä kuljit seimestä ristille, ristiltä kalliohautaan, haudasta voittajana opetuslastesi luo ja viimein palasit takaisin taivaaseen. Kiitos Jeesus, Herrani ja Kuninkaani.
”Ristiltä kerran pyhä huuto kuului: ”Oi Isä anna heille anteeksi…” 💓 Kiitos Jeesus! 🎶

W.L.