Kolme ristiä Golgatalla

1. Jeesusta herjaava rikollinen, joka valitsi viimeisinä hetkinään pysyä erossa Jumalan armosta.
2. Katuva ja syyllisyytensä tunnustava kuolemaan tuomittu syntinen ryöväri katsoi Jeesuksen puoleen armahdusta anoen.
3. Keskimmäisellä ristillä kärsimyksissään riippuva ruoskittu Jeesus, Jumalan Poika, viaton ja puhdas uhrikaritsa tiesi hetkensä tulleen, että nyt Hän kärsii ja kuolee ihmiskunnan syntien edestä. Hän katsoi armahtavasti viereisellä ristillä olevaan tuomittuun, joka fyysisen kuoleman kauhun lisäksi kärsi syntituskissaan tunnustaen syntinsä, nöyrtyen ja ymmärtäen tekojensa kauheuden. Jeesus ei hylännyt tuota suurta syntistä kuolemaan syntitilassaan ilman armoa.

1. Herjaava rikollinen pysyi synnissään: ”Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi Jeesusta sanoen: ”Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä!” Luuk. 23:39.
2. Katuva ristinryöväri armahdettiin: ”Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: ”Etkö sinä pelkää edes Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Me tosin kärsimme oikeudenmukaisesti, sillä me saamme, mitä tekomme ansaitsevat, mutta tämä ei ole tehnyt mitään pahaa.” Sitten hän sanoi: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.” Jeesus sanoi hänelle: ”Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä sinä olet minun kanssani paratiisissa.” Luuk. 23:40-43. – Armon saanut ristinryöväri oli ainoa, joka puolusti Jeesusta. –
3. Keskimmäisellä ristillä kärsimysten keskellä kuolemaisillaan oleva Jeesus armahti kurjan tuomitun. Syyllinen sai vapauden, koska syytön otti päällensä hänen syyllisyytensä. Tuomion odotus väistyi ryövärin yltä. Armahduksen valo ja siunaus tulvi sydämeen hänen elämänsä viimeisillä minuuteilla. Ryöväri uskoi elämänsä ja kuolemansa Jeesukselle ottaen vastaan armon sanan. Hän meni kuolemansa jälkeen paratiisiin. Samanlaisen armon voit sinäkin saada osaksesi. Anna Kristuksen kirkkauden evankeliumin loistaa taivaan valoa sydämeesi.
Ajattele, mitä Jeesus teki puolestasi. Hän otti päällensä sinulle kuuluvan syyllisyyden ja rangaistuksen kulkien kärsimyksen ja kuoleman tien, ettet sinä hukkuisi synneissäsi. Saat nyt siirtää kaikki taakkasi Golgatalle Hänen verihaavoihinsa.
Ristillä riippuva sijaisuhri, Jumalan Karitsa, riittää sovittamaan suurimmatkin synnit.

Rukoile ääneen ja omin sanoin nämä asiat:

Kiitos Jeesus, ihmeellinen Pelastajani, Vapahtajani. Kadun syntejäni ja tahdon saada sinulta vapautuksen. Siksi pyydän: Jeesus, katkaise syntieni kahleet. Otan vastaan sinut Pelastajakseni. Annan elämäni sinun johdatukseesi. Uskon, että Sinä tulit taivaasta ja synnyit ihmiseksi sitä tarkoitusta varten, että kärsit meille kuuluvan tuomion.
Sinä synnyit eläinten seimeen. Ensimmäinen päänalusesi oli heiniä, viimeinen orjantappuraa. Ensimmäiset seuralaisesi olivat tallissa olevat eläimet; viimeisinä kaksi ryöväriä. Sinut haudattiin vieraan ihmisen hautaan. Mutta sinä voitit kuoleman kuten kaikki muutkin vihollisen vallat. Tulit takaisin kuolleiden maasta. Halleluja herrojen Herra ja kuningasten Kuningas. Oi Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Sinä kuljit seimestä ristille, ristiltä kalliohautaan, haudasta voittajana opetuslastesi luo ja viimein palasit takaisin taivaaseen. Kiitos Jeesus, Herrani ja Kuninkaani. Odotan sinua lupauksesi mukaisesti pian takaisin tulevaksi.
”Ristiltä kerran pyhä huuto kuului: ”Oi Isä anna heille anteeksi…” 💓 Kiitos Jeesus!

”Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa Hänessä. Juurtukaa Häneen, rakentukaa Hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava.” Kol. 2:6,7.

Weijo Lindroos
Turku