Taivassanomat 6/2024

LAHKO VAI SEURAKUNTA?

Kristikunnan suurin eksytysmuoto on seurakunnan hajottaminen; sen pirstominen eri nimikylttien ja tunnustusten sisälle.
Mikä voisikaan olla Jeesukselle kalliimpi asia kuin Hänen morsiusseurakuntansa kaunistaminen yhteydellä? ”Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä – minä heissä, ja sinä minussa – että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet minua rakastanut. ” Joh. 17:22-23.
Karitsan morsianta ei ole milloinkaan saanut jakaa. Raamattu opettaa, että seurakunta on yksi: ”Yksi ruumis.” Ef.4:4. Tämän asian ymmärtäminen ja toteuttaminen on annettu uskoville ”rauhan yhdyssiteeksi.” Ef. 4:1-6.
Seurakuntalaisten välille pystytetyt raja-aidat ovat Raamatun mainitsema väkevä eksytys. Perustetut kirkot, ns. ”seurakunnat” ovat niitä raja-aitoja. Siinä eksytyksessä ovat toimimiehinä ne, jotka tahtovat perustaa yhä uusia ”seurakuntia”. Eksytystä ylläpitävät kaikki ne, jotka antavat nimensä kuulua jonkin ”seurakunnan” jäsenkortistoon. Näin he ovat jakamassa Kristuksen ruumista, elävän Jumalan seurakuntaa.
Nuo lahkojen perustajat ovat Gal. 1:8 kategoriaan kuuluvia, koska he samalla vääristävät alkuperäisen evankeliumin. – Jokaisen uudestisyntyneen tulee tunnustautua ainoastaan yhden seurakunnan, Kristuksen ruumiin jäseneksi. –
Jumalan seurakunnan eli Kristuksen ruumiin eheyttämistyössä ovat mukana ne, jotka eivät enää pidä yllä hajaannuksen periaatteella toimivaa kristikuntaa. He ovat astuneet ulos hajaannuksesta. Kokoamistyöhön osallistuvat kristityt ottavat vastaan alkuperäisen Raamatun opetuksen kaikissa kysymyksissä. He tunnustautuvat vain yhden seurakunnan jäsenyyteen ja auttavat veljensä ja sisarensa ulos kaikista lahkoista, olkoot ne nimeltään mitä tahansa.
”.. kootakseen yhteen hajallaan olevat jumalan lapset!” Joh. 11:52.
”On oleva yksi lauma ja Yksi Paimen!” Joh. 10:16 b.

Kumpi on raamatullinen suuntaus: sanoako, että tulee perustaa lisää seurakuntia eli jakaa lisää Kristuksen ruumista, vaiko sanoa, että tulee palata ykseyteen? – – –
Pyhä Henki ilmoittaa vastauksen vilpittömille sydämille, jotka ovat ottaneet vastaan rakkauden totuuteen. Mutta eksytyksen hengessä oleva paljastaa sisimmässään olevan vihan ja eksytyksen noustessaan vastustamaan tätä Jumalan totuutta, uskovien raamatullista, yhtä paikallisseurakuntaa.
Nöyrät Jumalan lapset (vaikka eivät vielä tiedäkään tätä) asettavat tämän asian rukouksessa Jumalan eteen; ”tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin”. Apt. 17:11.

Muista, rakas veli ja sisar: JOS JOKU SANOO, ETTÄ TULEE PERUSTAA UUSI SEURAKUNTA, NIIN HÄN TEKEE TYÖTÄ VÄKEVÄN EKSYTYKSEN HYVÄKSI! Varo sellaisia! ”He pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet…” Room. 16:18. Yleensä heidän motiivinaan on saada henkilökohtaista hyötyä perustamiensa lahkojen kautta. ”… ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet, ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.” 1 Timot. 6:5.

Jumalan Sanan opetusta ei tule yrittää soveltaa apostolisen ajan jälkeen syntyneiden uskonsuuntien sisälle. HUOM!!! – Tässä karkea esimerkki: Luterilaisesta kirkosta ei tulisi Jumalan seurakuntaa, vaikka sinne ahdettaisiin kaikki raamatulliset opit. Alkuperäinen Jumalan seurakuntahan ei ollut luterilainen kirkko. Luterilaisuus syntyi 1500 vuotta meidän seurakuntamme jälkeen. Se on katolisen kirkon lahko.
Meidän on pidettävä apostolinen usko alkuperäisten raamien sisällä ilman epäraamatullisia ja uskovia toisistaan erottavia nimikylttejä ja jäsenkortistoja. Muussa tapauksessa oikea opetuskaan ei ole raamatullista. Oikea opetus on kokonaan Oikeaa Totuutta vasta sovellettuna raamatullisen seurakunnan käytäntöön. Sanojen ja tekojen tulee pitää yhtä raamatullisten raamien sisällä! Sana ja Henki yhdessä. = Yksi seurakunta yhdellä paikkakunnalla. Tiitus 1:5. Ilm. 1:11. ym.
Jumalan seurakunnan sisällä toimii apostolinen oppi rakkauden kautta vaikuttavassa uskossa.

”… Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä. Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niin kuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut.” Efes. 4:29-32. Joh. 13:34-35. 17:23.

Nämä opetukset pätevät Sinunkin paikkakunnallasi!

Mutta…
Pyhä Henki vakuuttaa, että kaikilla eksyttäjilläkin on mahdollisuus saada syntinsä anteeksi tekemällä niistä parannus. On lopetettava lahkokirkkojen rakentaminen ja alettava rakentaa seurakuntaa, Kristuksen ruumista, kukin omalla paikkakunnallaan. Room. 15:20.

Jumalan seurakunta, Jeesuksen verellä ostettu pyhien joukko. Tule ulos kaikista lahkoistasi ja lokeroistasi! Nyt on aika yhteydelle.

Sinulle, joka tahdot rakentaa Raamatun mukaisesti ikuiselle kallioperustalle, rohkaisun sana:
Matt. 25:1-13.

Turun seurakunta

Video aiheesta: