Taivassanomat 5/2024

Irti huumeista

Huumeongelmaa selvittäessämme on lähdettävä liikkeelle ongelman perustiedoista. Niitä ovat:

  1. Huumeiden ensi kokeilu on ensimmäinen askel rikollisuuden tielle.
  2. Huumeiden käyttäjästähän on tarkoitus tehdä niiden myyjiä ja uusien uhrien hankkijoita.
  3. Huumausaineiden myyminen on aikamme alhaisimpiin kuuluva rikollisuuden laji (= tappaa uhrinsa kiduttavien kärsimysten ja ihmisarvon menetyksen kautta). Huumediileri on kuoleman kauppias.

Ensimmäinen huumekokeilu johtaa toiseen ja kolmanteen vaiheeseen, jne. Tätä ”menestystarinaa” voidaan jarruttaa tiedottamalla julkisesti, että jokainen huumeiden käyttäjä ja hyväksyjä on rikollinen. Tiedämme, että huumeiden käyttäjät ovat huumerikollisuuden aiheuttajia ja ylläpitäjiä. Samalla käyttäjät ovat säälittäviä rikoksen uhreja. Tämä on ikävä paradoksi, joka tuhoaa yksilöihmisiä ja samalla koko yhteiskuntarakenteita. Eikä tätä tosiasiaa muuta se, että he ovat kärsiviä ja apuamme tarvitsevia lähimmäisiämme.

Alkoholikin on huumausaine samoin kuin hasis ja heroiini, sekä psyykelääkkeet (huumeina käytettynä). Myös tupakointi, on elämää tuhoavaa itsemurhakäyttäytymistä.

Etsiä ”hyvää oloa”, huumautua, menettää todellisuuden taju psyykentilaa huumaavilla aineilla on itsensä ja luomistyön halveksimista. Oikea, luontainen hyvä olo Jumalan tahdon mukaisesti on etsimisen arvoinen tila. Terveet elämän tavat, harrasteet, liikunta, hyvät ystävät jne. ovat oikeita hyvän olon lähteitä.

Raamattu sanoo: ”Huono seura hyvät tavat turmelee.”1 Kor.15:33. Tämä voidaan kääntää myös toisin päin: Hyvä seura huonot tavat turmelee. ”Seura tekee kaltaisekseen”. Siksi on hyvä jo nuorena etsiytyä oikeaan seuraan. Mutta parasta elämän sisältöä on olla sovinnossa Jumalan kanssa ja viipyä päivittäin rukouksessa. Hän tahtoo armahtaa ja auttaa vapauteen. Jeesus sanoo: Minä olen ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.” Joh. 10:9. ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6.

Huumeiden mukanaan tuoma rikollisuus synkistää pahoin yhteiskuntaamme. Yleinen turvattomuus lisääntyy. Varkaudet, pahoinpitelyt yms. rikokset tuottavat monenlaista hätää ja kärsimystä koko yhteiskunnalle. Meidän on hyvä ymmärtää huumemaailman kauheudet alkutuottajista kärsiviin ja kuoleviin narkomaaneihin ja alkoholisteihin asti. Huumemaailma on kauhujen maailma.

Huumeongelmaan on etsitty apua. Asiaa on kauhisteltu. Valvotut yöt. Itkut. Rukoukset. Mikään ei ole pysäyttänyt huumeiden vyöryä. Tarvitaan vakavampaa otetta asiaan. Nyt pitää alkaa vedota nuorten oikeudentajuun. Nuoret ovat järkeviä. Heihin tehoavat tosiasiat. Tämän vuoksi oikean tiedon jakaminen kouluissa, vankiloissa ym. laitoksissa, ja ennen muuta kodeissa, on ratkaisevan tärkeää. On törkeä virhe edes keskustella ”käyttöhuoneista” huumeiden käyttäjille. Sehän viestittää heille, että yhteiskunta tahtoo helpottaa käyttäjien toimintaa. Huumeiden vapautumista haluavat poliitikot pitää erottaa tehtävistään.

RATKAISU

Uskoon tulo on havaittu hyviä tuloksia tuottavaksi ratkaisuksi huumeongelmassa. Uskoon tullut ei enää tarvitse huumaavia ja orjuuttavia aineita. Mutta ei huumeista yms. vapautuminen ole ainoa motiivi löytää Jeesus! 1 Kor. 15:19. Tärkein tarkoitus on olla sovinnossa Jeesuksen ja ristintyön kanssa, että pääsemme perille Taivaan Kotiin. Joh. 14:1.

Ylösnoussut Vapahtaja, Jeesus Kristus tuntee huume-elämään sisältyvän hädän. Hän odottaa voidakseen auttaa. ”Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” Room. 10:13. Tämä Raamatun lupaus tarkoittaa, että jokainen, joka kokosydämisesti, tarkoituksella rukoilee avuksi ylösnoussutta Herraa Jeesusta pelastajakseen ja syntiensä sovittajaksi, saa kokea uskoon tulemisen ja parantumisen. Vaikeimmatkin huume- ym. syntiorjuuden kahleet katkeavat Jeesuksen veren kautta. Synnin valta on voitettu Golgatalla.

Syntitilan ja syntitekojen anteeksi saaminen pitää sisällään uudestisyntymisen Pyhän Hengen kautta. Silloin alkaa uusi Elämä virrata sisimmässä. ”Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!” 2 Kor. 5:17. Uskoon tullut ihminen on siis ilman menneisyyttä. Jumalan tahdon vastainen elämä kaikkine synnin tekoineen on poistettu Taivaan kirjoista. Näin Jumala lupaa: ”Minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejään.” Hebr. 8:12. Syntitaakkojen ikävät muistot saa nyt poistaa myös omista muistitiedostoista. Kaikki on nyt uutta. Ja vanha synti-ihminen on haudattu kasteen hautaan. Room. 6:4. Uskovista on tullut rakkaita veljiä ja sisaria. Raamatun Sana, uskovien yhteys ja yhteinen toiminta on tullut uudeksi elämän sisällöksi. Apt. 2:41,42.

Aito uskoon tuleminen vaikuttaa usein myös entiseen kaveripiiriin, jotka tahtovat saada vapauden syntikahleistaan. Silloin ihmisen normaali elämän mielihyvä riittää. ”Älkää juopuko viinistä … vaan täyttykää Hengellä.” Efes. 5:18. Tämä on sovellettavissa kaikkiin huumeisiin.

Jeesuksen sijaisuhri Golgatan ristillä teki mahdolliseksi uskoon tulomme. Synti on Jeesuksessa saanut rangaistuksensa. ”Hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi…” Jesaja 53:5. Jokainen saa ottaa vastaan tämän armon. Sinäkin saat pelastua. Jumala rakastaa Sinua.

Ratkaisu huumeongelmaan on löytynyt:

Hän on Jeesus.

Ota yhteyttä ja sovi keskusteluaika.

Weijo Lindroos
Turku