Taivassanomat 6/2021

Kyyneleet

Uskossa olevien elämä pimeässä synnin ja sairauden maailmassa on useinkin itkua ja kyyneleitä, elämää ”kuoleman varjon laaksossa”. Muukalaisuus painaa. Taivas-kaipuu polttaa sydämessä. On Koti-ikävä. Filip. 3:20,21.
Mutta Jeesus antoi meille matkaevääksi lähetyskäskyn mennä kaikkeen maailmaan julistamaan evankeliumia. Tämä tehtävä on ilomme aihe pahan maailman keskellä. Lähetyskäsky sanoo näin: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” Mk. 16:15,16. KR -33/38.

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.” Psalmi 126:5,6. Evankelioiminen ei aina ole helppoa, vaan joskus tulevat vastaan suuretkin vaikeudet ja elämän murheet. ”Kyyneleet ovat olleet leipäni päivin ja öin..” Psalmi 42:4. Matt. 10:21-25.
Muukaisuuden maailmassa joudumme kohtaamaan sairauksia, kipua ja tuskaa, rakkaissa lähimmäisissä, sekä joskus myös omakohtaisesti. Ympärillämme olevat kärsimykset saavat aikaan kyynelten täyttämät rukoukset.
Jumalan lasten kimaltavista kyyneleistä voin joskus nähdä heijastuksen Taivaasta. Se koskettaa sisimmän herkimpiä alueita. Kyynel silmin ja rukoillen näemme Raamatun opetukset kirkkaina, kuin parhaiden silmälasien läpi. ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.” Jesaja 9:1. Pimeyden keskellä loistaa ikuinen kirkkauden Valo. Hän on Jeesus, Jumalan Poika, maailman Valkeus! Hänelle me elämme ja kuolemme! Hänelle olemme antaneet elämämme! Häntä me odotamme. ”Kirkas aamu pian koittaa, jälkeen aikojen yön!”
Kerromme ihmisille Jeesuksesta ja pelastuksesta Hänen verensä kautta. Kallis Golgatan sijaisuhri vei syntimme ruumiissaan ristinpuulle. Tämä on elämämme keskiössä olevaa ydinevankeliumia. Tästä kertomalla voimme auttaa heitä ottamaan vastaan Jumalan armon. Mutta”jos evankeliumimme on peitossa, peite on niissä, jotka joutuvat kadotukseen, niissä epäuskoisissa, joiden mielet tämän maailman jumala on sokaissut, niin ettei heille loista se valo, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, Hänen, joka on Jumalan kuva. Emmehän me julista itseämme vaan Jeesusta Kristusta: Jeesus on Herra, ja me olemme teidän palvelijoitanne Jeesuksen tähden. Jumala, joka sanoi: ”Loistakoon valo pimeydestä”, valaisi sydämemme, niin että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoilta, levittäisi valoaan.” 2 Kor. 4:3-6.

Kutsumme kaikkia tähän todelliseen elämän valkeuteen, Jeesuksen luo. Ovi armoon on avattu Hänen veriuhrinsa kautta.”Minä olen ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.” Joh. 10:9. Sisälle tulijoita nyt odotetaan! Ja niitä on tuleva vielä paljon! Jumalan Sana lupaa näin: ”Sinä lisäät kansan, annat sille suuren ilon; he iloitsevat sinun edessäsi, niin kuin elonaikana iloitaan.” Jesaja 9:2. Tätä saa aikaan aito kyynelin kylväminen.
Jeesus on esimerkkimme kyynelin kylvämisestä: ”Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, Hän itki sitä ja sanoi: ”Jospa sinäkin tänä päivänä tietäisit, mikä tuo rauhan! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi salattu.” Luuk. 19:41,42.
”Ja Jeesus itki.” Joh. 11:35.
Viemme samaa lohdutuksen ja armon sanomaa kaikille ihmisille, kärsiville ja sorretuille lähimmäisillemme: ”Taas minä katselin kaikkea sortoa, jota harjoitetaan auringon alla. Minä näin sorrettujen kyyneleet, eikä heillä ole lohduttajaa.” Saarn. 4:1.

Joskus kylvösiemenemme eli Jumalan sana on suolaista. ”Olkoon puheenne aina suloista, suolalla maustettua … ” Kol. 4:6. Jos olet joskus maistanut kyyneltäsi, tiedät sen olevan suolaista. Uskovat tulkitsevat yleensä ”suolaisen puheen” kovaksi parannussaarnaksi. Mutta mitä tuo suloinen suolaisuus on? Maista kyynelpisaraa. Se on suolainen. Huomaatko? – Kyynelten mauste tuo puheeseen suolaisuutta.

Jeesus, hyvä Paimenemme, puhu meille ja korjaa tunne-elämämme, että opimme kyynelten salaisuuden.

Weijo Lindroos