Taivassanomat 13/2021

KESKUSTELEVA RUKOUS

”Kun sinä rukoilet, mene kammioosi, sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka salassa näkee, palkitsee sinut.” Matt. 6:6.

Tämä on rukoustemme paras muoto. Seuraavassa ohjeet siihen:
Ensin etsit itsellesi hiljaiseen paikan, jossa on hyvä olla ja missä ei ole ulkoisia virikkeitä. Alat siinä viettää aikaa ylösnousseen Jeesuksen kanssa, kääntäen mielesi ja ajatuksesi vain Häneen. Näin saat tiedostaa olevasi Herran edessä ja Hänen kuulevan sinua. ”Minä näen alati edessäni Herran. Hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi.”Apt. 2:25. Voit kertoa Hänelle rauhallisesti KAIKKI ajatuksesi, murheesi ja ilosi. Puhu Jeesukselle niin kuin parhaalle ystävälle. On tärkeää rukoilla ääneen! Me taas kuulemme Jumalan puheen ilman ääntä ja sanoja, useimmiten suoraan tajuntaamme, joskus hyvinkin selkeänä, joskus taas himmeänä kuiskauksena: ”Herra puhui Moosekselle kasvotusten, niin kuin mies puhuu ystävälleen.” 2 Moos. 33:11.
Aloita rukous Ottamalla vastaan sydämen puhtaus Jeesuksen sijaisuhrin kautta. Pyydä, että sisäinen ajatusmaailmasi vapautetaan kaikesta maallisesta ja täytetään taivaallisilla asioilla. Näin pääset oikeaan rukouksen mielenlaatuun. Keskustelevan rukouksen aloittaminen edellyttää katsomista uskon silmin Golgatalle, jossa Jeesus kärsi syntiemme rangaistuksen ottaen päällensä kaiken tuskan ja hädän sekä kuoleman kauhut. ”Rangaistus oli Hänen päällään, että meillä rauha olisi.” Jes.53:5. Näin Jeesus vei syntimme ruumiissaan ristin puulle. Jumalan uhri-Karitsa vuodatti verensä ja kuoli. ”Se on täytetty!” NÄIN OLI SYNTI SOVITETTU. Jeesus kuoli pois synnistä! Näin Hän ansaitsi meille siunatun vapauden. Syntikahleet katkesivat. Hän avasi meille sijaisuhrillaan oven armon tilaan. ”Minä olen Ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.” Joh. 10:9.

”Odota Herraa!” Aloita rukoushetkesi Jeesuksen Kristuksen nimessä, rauhoittamalla mielesi ja koko olemuksesi.Kiinnittäkää mielenne tunnustuksemme apostoliin ja ylipappiin, Jeesukseen.” Hebr. 3:1. Näin Elämän Henki alkaa virrata Jumalan siunaus-lähteistä täyttäen sydämesi; ja elämänyhteys Jeesuksen kanssa nousee tiedostettavaan muotoon. Saat katsella kirkkauden Herraa. Silloin alkaa puhdas ”Kristuksen kirkkauden evankeliumi” säteillä taivaallista valoaan sisimpääsi. 2 Kor. 4:4. Armon virta tulvii sydämeesi. Tämä tapahtuu, vaikka et aina koekaan sitä tunteiden tasolla.
Kerro rukouksessa kaikki syntisi Hänelle. Nimeä ne oikeilla nimillä. Näin Pyhä Henki tulee mukaan rukoukseen. Hän on Totuuden Henki, joka ei hyväksy syntiä ja vääryyttä. ”Jos me vaellamme valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. … Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1 Joh. 1:7,9.

Rukoile kaikesta sydämestäsi. Tarkoita totta jokaisella sanallasi. Ja jos tunnet, ettet osaa oikein rukoilla, kerro se ääneen Jeesukselle. Näin huomaat rukoilevasi. Ole aina rukouksessa ehdottoman rehellinen ja vilpitön.
Tällä tavalla rukoilemalla saat rauhan, joka täyttää koko olemuksesi. Room. 5:1-11.
Jumala tahtoo antaa syntisi anteeksi! ”Hänellä on halu laupeuteen.” Miika 7:18.
Pyydä myös, että Jeesus täyttää sinut Pyhällä Hengellä! Hän tahtoo sen tehdä.
Hanki itsellesi paras Raamattu. Suomessa se on Raamattu Kansalle -käännös. Lue sitä rukoillen ja alleviivaten puhuttelevat kohdat. Näin uskonelämäsi toimii. Apt. 2:41,42.

Rukousterveisin, Weijo Lindroos,
Turku