Taivassanomat 1/2024

Terve uskoon tuleminen!

Muistoissani on kuulemiani uskoon tulemistapauksia 1970 luvulta alkaen. Siihen aikaan kokouksissa kuultiin usein, miten joku todisti uskoon tulostaan suunnilleen näin: ”Tulin uskoon viime viikolla… Jeesus tuli elämääni… Sain syntini anteeksi polvistuessani ristin juurelle … Siinä syntikahleeni katkesivat ja uudestisynnyin Pyhästä Hengestä … Siihen jäivät alkoholin käyttö ja tupakointi sekä muut synnit … Sain alkaa uuden elämän puhtaalta pöydältä Jeesuksen kanssa … Nyt tahdon kertoa, että Jeesus tahtoo pelastaa myös sinut! … Hänen verensä puhdistaa suurimmankin syntisen …”
Nuo tuollaiset olivat innostavia todistuksia, joita kaipaan kuulla taas uudestaan. Usein siihen liittyi myös todistus, että ”sain täyttyä Pyhällä Hengellä ja aloin puhua kielillä, ja minut kastettiin upotuskasteella Jeesuksen nimen”. Apt. 2:38,41.

Samaa raamatullista valtakunnan evankeliumia pitää alkaa taas julistaa. Se tarkoittaa synnistä vapautumisen ja muuttumisen evankeliumia, sellaista, että ihmisten omantunto herää tiedostamaan todellisuuden, joka vaikuttaa, että silmiin tulevat katumuksen kyyneleet. 2 Kor. 12:21. Psalmi 50. Silloin syntyy aito halu hylätä syntitila ja siirtyä armon tilaan. Pyhä Henki saa ihmisen ymmärtämään, että ihminen ennen uskoon tuloa on synnin tilassa ja matkalla kadotukseen. Efes. 2:1-3. Uskosta osaton ihminen on pimeyden ja Saatanan vallassa. Näin opettaa Apt. 26:17,18. Ilm. 20:15. Ristin Herra Jeesus on ainoa, joka voi siitä vapauttaa. ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12.
”Jos joku ei synny uudesti ylhäältä, ei hän voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” Joh. 3:3. Uudestisyntyminen eli uskoon tuleminen avaa Taivaan helmiportin, josta kuljemme voittajina perille ikuiseen osaamme.
Syntitilasta armon tilaan siirtymiseen kuuluu myös vapautuminen sisäisen elämän synneistä, itsekkyydestä ym. väärästä mielenlaadusta. ”Olkoon teillä se mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.” Filip. 2:5. Kannattaa lukea koko 2. luku. Ja lisäksi Gal. 5:22-26 sekä Efes. 4:30-32 ja Kol. 3:12-17.

Meille monille on tullut uskoontuloprosessissa ahdistava synnintunto ja siitä nouseva sisäinen tarve tunnustaa syntimme niille, joita vastaan olimme rikkoneet; ja joskus myös jollekin luotettavalle ”sielunhoitajalle”. Joh. 20:23. Jaak. 5:15,16. Raamatun opetus johtaa vapauteen:
”Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. Onnellinen se ihminen, joka aina pelkää Herraa, mutta joka sydämensä kovettaa, se suistuu onnettomuuteen.” Sananl. 28:13,14.
Mutta jokaisen tulee tietää, että vain Jeesus antaa synnit anteeksi. Joh. 20:23. Matt. 18:18. Ripittäytyminen on hyvä tehdä, jos ei muuten saa vapautta tuntoa painavista asioista. Eikä uskovien yhteydessä ole tässäkään asiassa mitään pakkoa. Jokainen saa kertoa tai olla kertomatta itsestään ja entisestä elämästään mitä itse haluaa.
”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1 Joh. 1:9.

Rukousta rakkaat uskonystävät, että saamme taas nähdä ja kuulla ko. terveitä uskoon tulemistapauksia.

Kehotan sinua, joka et vielä ole uskossa: Ota tänään vastaan Jeesus syntiesi sovittajaksi ja luovu syntielämästäsi. Näin Pyhä Henki johdattaa sinut terveeseen uskoon ja Taivas-tielle, joka johtaa ikuiseen elämään. 2 Kor. 6:1,2.
”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Room. 6:23.

Weijo Lindroos