Taivassanomat 8/2017

Hajaannusta aiheuttavat ihmiset ja systeemit.

Olen vuosikymmenten saatossa joutunut kokemaan murheellisia asioita nähdessäni seurakunnan ajautumisen vääriin käsiin sekä eksytykseen ja hajaannukseen.
Tulin mukaan Jumalan seurakunnan toimintaan vuonna 1975. Turussa oli silloin kirkasta toimintaa uskontojen ulkopuolella. Iloitsimme, että Pyhä Henki johdatti työtä.
Mutta silloin 1970 luvun loppuvuosina Turussa vaikutti myös eksytys nimeltä ”branhamilaisuus”. Sitä oppia pääsi vähän luikertelemaan meidänkin kokouksiimme (Gal. 2:4,5), pääasiassa kahden uskovan kautta, jotka kuitenkin poistimme yhteydestämme.
Turussa monet jakoivat Branhamin kirjoituksia. Sillä oli vaikutuksensa: ”Branham-Eliasta” tuli monille epäjumala. Eräällä oli jopa kotonaan olohuoneen seinän kokoinen idolinsa kuva, jonka pään ympärillä oli sädekehä. Jotkut alkoivat lukea Raamatun sijaan kokouksissaan Branhamin opetuksia. Myös hänen saarnakasettejaan jakoivat innokkaasti.
Aika pian me muutamat heräsimme näkemään, että kyseessä oli vakava eksytys. Hälytyskellot alkoivat soida. Mutta kaikki yhteydessämme olevat eivät enää uskoneet varoituksiamme, vaan ihmisen seuraaminen oli mennyt väärille urille. Hajaannusta pääsi syntymään. Eksyneet alkoivat pitää omia erillisiä kokouksiaan, joissa ”kaikkien aikojen suurin profeetta Branham” oli keskeisellä sijalla. He tosiaan korottivat ihmisen sellaiseen asemaan. Kaduillakin olivat kertomassa hänestä, ja kokeilivat tehdä samoja ihmeitä, kuin Branham teki. Siinä vaiheessa kielsimme tuon harhan kaikilta osin. Branhamilaiset puolustautuivat väitteellä, että onhan hänen kauttaan tullut paljon ihmisiä uskoon ja kasteelle, ja ihmeet ja merkit seuraavat. Niin todella oli tapahtunut. Ja olihan Branhamin opetuksissakin mukana jotain oikeaa. Siitä huolimatta toiminnan keskittäminen ihmisen ympärille oli hajaannusta aiheuttavaa puoluemielisyyttä. Sellainen on aina ollut Jumalan vihan alaista toimintaa. 1 Kor. 1:10-13. Meitä jäi silloin vain muutama puolustamaan raamatullista Jumalan seurakunnan toimintaa.
Branhamin pahimmat harhaopit olivat ns. jeesusyksin-oppi ja käärmeensiemenoppi. Hänen opetuksensa kielsi Isän, ja samalla siis Pojan (1 Joh. 2:22-24) opettamalla, ettei Jeesuksella ole Isää. Ef. 1:3. Predestinaatio-oppi oli eräs sen liikehdinnän harha. Mutta kaikki muutkin siitä lähteestä nousevat opetukset ovat eksytyksen hengen tuotosta. Ihmisen korottaminen suureksi profeetta Eliaksi on pahojen henkien aikaansaannosta.
Johannes Kastaja oli viimeinen suuri profeetta, joka täytti kaikki Elia-ennustukset, mm. Mal. 3:23,24. / Luuk. 1:11-17. Matt. 11:11-15.

Samankaltaisia ihmistä korottavia hajaannuksen aiheuttajia on ollut muitakin. Niitä on ollut kaikissa uskonsuunnissa. Kristityt eivät ole nöyrtyneet Jumalan siunaavan käden alle kuulemaan hyvän Paimenen ääntä, vaan ovat menneet mukaan mitä kummallisimpiin aatteisiin ja oppeihin.
Mutta ristin verellä puhdistetut Jumalan pyhät ovat kuulleet Herransa hyvän sanoman: ”Pysykää yhdessä, raamatullisessa kasvuyhteydessä!” ”Älkää hyväksykö hajaannusta.” 1 Joh. 2:24. Hebr. 13:9,17.

Eräässä vaiheessa 1990 luvulla alkoi maailmankuulu hyvä sananopettaja, kiinalainen Watchman Nee, saada vääränlaisen aseman keskuudessamme. Hänen kirjansa olivat esillä joka kokouksessa. Niitä mainostettiin yli kohtuuden. Saimme tuon harhasuuntauksen loppumaan tekemällä kaikille selväksi, että emme ole Watchman Neen opetuslapsia. Tästä muutamat taas loukkaantuivat. Mutta tämä puhdistus ei tarkoittanut, ettemme olisi hyväksyneet W. Neen opetuksia. Hänen korotettu asemansa vain meni ohi Pyhän Hengen johdatuksen. Tunnustamme edelleen Watchman Neen hyväksi opettajaksi ja voimme suositella hänen kirjojaan luettavaksi. Nyt asia on kunnossa eikä Watchman Neen kirjat enää ole väärässä statusasemassa. Raamattu on saatu pysymään ainoana luotettavana opetuksen lähteenä. Ja Watchman Neen kirjojakin luetaan. Ne ovat hyvää sanan opetusta. Mutta emme vertaa Jumalan seurakunnan nykyisiä opetuksia niihin, vaan ainoastaan Raamattuun. Hebr. 4:12.
Kunnioitamme kaikkia Raamatun opetuksissa pysyviä ja alkuperäisen kristinuskon mukaisesti toimivia veljiä ja sisaria.

Myös adventistien ”suuren profeetan”, Ellen. G. Whiten eksytyksiä oli joskus tulossa seurakuntaan. Ne onneksi saatiin välittömästi poistetuiksi.
Samaan eksytys-kategoriaan kuuluu mm. Luther sekä kaikki ihmisten perustamat uskonnot.

TAAS UUSI ELIA.
Maailmalla vaikuttaa nyt eräs ”profeetta” Owuor, joka on ilmoittanut itsensä uudeksi Eliaksi, sekä kertonut lisäksi olevansa toinen Ilmestyskirjan 11. luvussa mainituista kahdesta säkkipukuisesta todistajasta. Hänellä on maailmalla tuhansia seuraajia julistamassa ja korottamassa tuota ”ihmissuuruutta”. Ikävä asia tässä on, että myös helluntaiherätys on mukana korottamassa Owuoria.

Samoin on nykyään toimivan Torben Sondergaardin suhteen. Hän ei opeta meidän kanssamme samaa järjestäytynyttä ja seurakuntavirkojen yhteydessä tapahtuvaa toimintaa eikä siis ole samassa Raamatun opissa meidän kanssamme. Ennen muuta hänen statusasemansa pioneerikoulutuksineen ei kuulu raitishenkisen seurakunnan toimintaan. Emme ole yhteistyössä hänen kanssaan. Se toiminta on jo nyt synnyttänyt hajaannusta. On uskovia, jotka ovat saaneet Last Reformation toiminnan lähteestä katkeran, uhmakkaan ja seurakuntatoimintaa vikoilevan väärän mielen. He ovat alkaneet toimia yksityisyrittäjinä ohi seurakunnan. Neuvomiset, rukoukset ja heidän tähtensä valvotut yöt eivät enää auta. Eksytyksen henki on heissä voitolla. Vain Jeesus voi avata heidän silmänsä. Ilm. 3:18. / Apt. 26:18. Herra armahtakoon!

Tänä aikana on ilmestynyt moniakin uusia nousukkaita ja eksytyksiä seuraten edellä mainittua kaavaa, että ihminen korotetaan jalustalle. ”Suurta” ihmistä sitten seurataan ja matkitaan suorastaan palvoen. Niin ei saa koskaan tapahtua, ei edes oikean profeetan suhteen.
Profeetta David Wilkersonin esimerkillinen toiminta ja opetukset ovat säilyneet oikeassa statusasemassa, koska hän korostaa kaikissa opetuksissaan oikealla tavalla Jeesusta ja ristintyötä, sekä opettaa ja kehottaa muitakin sananpalvelijoita nöyryyteen. Hänen hyvät opetuksensa kiertävät edelleen uskovien keskuudessa, vaikka David itse on jo paratiisissa.

JUMALAN SANA LOISTAA NÄKYVÄSTI
”Te olette maailman valo.” ”Loistakoon teidän valonne, että ihmiset näkisivät…” Matt. 5:14-16. Ja ymmärrämme tietysti, että meistä näkyvän valon lähde tulee olla Jeesus Kristus! ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo.” Joh. 8:12.
Ei ole väärin olla maineikas ja arvostettu Jumalan seurakunnan työntekijä ja loistaa Kristuksen kirkkauden evankeliumia. Päin vastoin, Jumalan antaman valon peittäminen on väärin.
Tehtävämme ei ole latistaa, vaan rohkaista sananpalvelijoita ja nostaa julkisuuteen heidän oikeita opetuksiaan. Mutta kaiken toiminnan tulee tapahtua Pyhässä Hengessä ja Raamattu edellä.
Jumalan työtä on mahdotonta tehdä salassa. Kaiken pitääkin toimia mahdollisimman julkisesti ja kaikkien nähtävällä tavalla: ”Olemme hylänneet kaikki häpeälliset salatiet, emme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan tuomalla julki totuuden me suosittelemme itseämme Jumalan edessä jokaisen ihmisen omalletunnolle. Jos evankeliumimme on peitossa, peite on niissä, jotka joutuvat kadotukseen, niissä epäuskoisissa, joiden mielet tämän maailman jumala on sokaissut, niin ettei heille loista se valo, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva. Emmehän me julista itseämme vaan Jeesusta Kristusta.” 2 Kor. 4:2-5.

Sielunvihollinen tuhoaa repimällä kristittyjä irti raamatullisesti järjestäytyneestä ja toimivasta Jumalan seurakunnan kokoustoiminnasta. Hebr. 10:25. Jeesus taas kutsuu omiaan keskinäiseen toimintayhteyteen raamatullisessa järjestäytymisessä. Tiit. 1:5. Joh. 10:10. / 11:52. Huomaa sana raamatullisuus.

Alkuaikana kaikki hengellinen toiminta ohjattiin tapahtuvaksi seurakunnan kautta. Se on edelleen voimassa oleva Raamatun opetus. Pyhä Henki ohjaa ja valvoo yhteistä toimintaamme erilaisten seurakuntavirkojen kautta, mm. vanhimpien valvonnassa. Efes. 4:11-16. Mutta Hän tahtoo ohjata kaiken tapahtuvaksi ristillä perustetun seurakunnan yhteydessä.
– Jatkamme siitä mihin apostolit jäivät. –
Katso myös 1 Piet. 5:1-5/ Hebr.13:17 ja 1 Tes. 5:12-13 sekä 1 Tim. 5:17-19.
Seurakunnan tulee olla konkreettisesti järjestäytynyt, jolle voi mm. ilmoittaa asioita: Matt. 18:17.
”Tiedättehän tekin, filippiläiset, että evankeliumin alkuaikoina, kun lähdin Makedoniasta, ei mikään muu seurakunta kuin te yksin käynyt minun kanssani tiliyhteyteen annetusta ja vastaanotetusta. … .” Filip. 4:15–17. Rahan käyttöäkin siis valvottiin järjestäytyneessä seurakunnassa siten, että alistuttiin ”tiliyhteyteen annetusta ja vastaan otetusta!”

”Ja me lähetämme hänen kanssaan veljen, jota evankeliumin julistamisesta kiitetään kaikissa seurakunnissa ja jonka seurakunnat vielä sen lisäksi myös ovat valinneet matkatoveriksemme viemään tätä rakkauden lahjaa, … . …
… meidän veljemme taas ovat seurakuntien lähettiläitä, ovat Kristuksen kunnia. Kun te siis osoitatte heille rakkauttanne … , niin teette sen seurakuntien edessä.” 2 Kor.8:18,19,23,24. – Seurakunta varusti heidät matkalle..” Apt. 15:3,22. RK.
Jokaisen kristityn tulee siis olla ”seurakunnan lähettiläs” ja kehottaa kaikki uskovat mukaan yhteiseen raamatulliseen seurakuntatoimintaan. Ef. 2:19-22; 4:16. Kol. 2:19. Seurakunnan yhteydessä kastamme uudet uskoon tulleet ja siunaamme heidät yhteyteemme.

Kiitos Jumalalle, että Jeesus ja Raamatun opetukset ovat meillä kaiken perustana. Ja Pyhä Henki on avaava sanaansa yhä enemmän.

Jeesus tahtoo nyt herättää yhteen kokoavia kristittyjä jokaiselle paikkakunnalle.
Mihin kokoamme uskovia? Kokoamme Pyhän Hengen johatamassa työssä ihmisiä apostolisen ajan opetuksiin ja seurakuntamme alkuajan käytännön esimerkkin. Apt. 2:41,42. Tähän kokoamistyöhön Hän kutsuu mm. profeettoja, sananopettajia, apostoleita, paimenia, evankelistoja, seurakuntapalvelijoita yms. Näiden ”omien” veljien opetukset sitten nostamme seurakunnassa kaikkien ulkopuolisten opettajien edelle. Näin kunnioitamme yhteydessämme olevia veljiä ja sisaria sekä heidän Raamattuun pitäytyviä opetuksiaan. ”He pysyivät apostolien opetuksessa.” Apt. 2:42. Kol. 3:16. Näin teemme! Ja näin Pyhä Henki toimii.

”Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehotuksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” 2 Kor. 13:11. / 1 Kor. 1:10. Filip. 2:2.
”Tässä on tie, sitä käykää!” Jes. 30:21.

Siunaten,
W.L.