Markku

Tässä on lyhyt kertomus askeleista, jotka johtivat uskoontulooni tammikuussa 2010.

Oli vuosi 2008 ja minulla oli oma yritys. Olin uhrannut siihen paljon aikaa ja vaivaa. Työnteon ohessa aloin ihmettelemään mielessäni, miksi jotkut menestyy ja vaikka kuinka teen työtä niin en silti saa sen kummempaa menestystä, kuin sen mitä tarvitsen elääkseni. Mikä sen määrää, kuka menestyy ja kuka ei? Tämä kysymys pyöri mielessäni. Vuoden 2009 aikana yritykseni toimintaan alkoi lama vaikuttamaan. Asiakkuuksia loppui ja aloin laskemaan, että ei tämä kannata taloudellisesti. Syvällisen pohdinnan jälkeen päätin, että lopetan sen ja palaan palkkatöihin, mutta ennen paluuta pidän pitkän loman. Kutsuin sitä sapattivapaaksi. Suljettuani yritykseni lähdin alkukesästä ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi asustamaan avovaimoni kanssa. Siellä aloin kiinnostumaan netissä olevista ns. salaliittovideoista. Katsoin niitä ja ihmettelin niiden sanomaa. Lomalta paluun jälkeen yhä katselin niitä ja olin tullut siihen tulokseen, että persoonallinen paha on olemassa. Muuten ei näin syvää ja pahaa salaliittoa ihmistä vastaan voisi olla olemassa.

Samaa aikaan olin lukenut muslimin kirjoittamaa evoluutiota koskevaa kirjaa. Sen kirjan lukemisen jälkeen vakuutuin, että Jumalan täytyy olla olemassa. Silloin tajusin evoluutio on ihmisen keksimää tarua, jotta hän vain voisi sulkea silmänsä Jumalan olemassaololta. Ostin koraanin ja tutkin sitä. Sieltäkö se Jumala löytyy? Samaan aikaan olin tutkinut ja lukenut New age-oppeja. Kaivoin Jehovan todistajien ja Mormonien oppeja lävitse. Törmäsin vain jatkuvasti sääntöihin ja käskyihin. En löytänyt Jumalaa näistä opeista. En enää muista kuinka kaikki tapahtui tarkalleen, mutta minulla oli kaikenlaisia tutkimuksia menossa. Näin jälkikäteen ymmärrän, että se oli Jumalan vetoa. Vihollinen yritti pitää sielustani kiinni ja syöttää minulle kaikenlaista valhetta. Sain jopa postiluukustani käsinkirjoitetun kirjeen Jehovan todistajalta, jos haluaisin tutustua heidän oppiinsa. Mitä ihmettelin kaiken keskellä! Kuinka juuri nyt tuollainen kirje minulle tulee?

Vuosi läheni loppuaan ja olimme avovaimoni kanssa talvilomalla Lapissa. Minulla oli koraani mökissä. Päivämatkalla hiihtäessämme kävimme matkan varrella laavulla ja siellä oli Uusi Testamentti. Ihmettelin sitä, kun minulla oli koraani majapaikassani. Se jotenkin puhutteli minua.

Lomalta paluun jälkeen vuosi oli vaihtunut ja minulla oli ”pää sekaisin” kaikesta tutkimisesta. Lausuin vain rukouksen Jumalalle hiljaa mielessäni, että ”Jumala, kerro minulle totuus”. Sen jälkeen tuli kaipuu alkaa tutkimaan Raamattua. Olin nuorena käynyt rippikoulun, mutta opetus oli tuntunut vain tylsältä. Konfirmaatiotilaisuuden jälkeen tuntui, että tässäkö tämä nyt on. Ihan kuin olisin odottanut, että jotain olisi pitänyt tapahtua! Olin pettynyt rippikouluun (ja sitä kautta Raamatun Jumalaan). Kaipasin jo lapsena totuutta, mutta kirkon piiristä en ollut sitä saanut. Vain kuollutta uskonnollista opetusta. Jälkikäteen ymmärsin, että en ollut törmännyt uskovaan ihmiseen rippikoulussa.

Nyt hyvin pitkän ajan kuluttua ajattelin, että pitää sitten vielä tutkia sitä Raamattua, jos siellä olisi jotain. Luin evankeliumia muutamana iltana ja ymmärsin että Jeesus on todellinen. Hän on todella ollut täällä ihmisten keskellä, ja hän on sovittanut minunkin syntini. Nyt Hän on ylösnoussut ja minun on nöyrryttävä hänen edessään ja tehtävä parannus. Jonkin ajan kuluttua luettuani evankeliumeja menin lukemisen jälkeen iltalenkille ulos koiran kanssa. Siellä sitten koin itseni syntiseksi ja halusin antaa elämäni Jeesukselle. En oikein ymmärtänyt mitä oli tapahtunut, mutta seuraavana päivänä avovaimoni tuli töistä kotiin ja sain kokea oikein kunnolla, että isäntä oli vaihtunut minussa.

Avovaimoni kautta saatana aloitti heti hengellisen hyökkäykset.

Vaikka kuinka yritin hänelle todistaa eri tavoilla, niin hän valitsi kovettaa sydämensä. Hän alkoi käyttäytymään kovasti minua kohtaan. Hän teki kaikkea ikävää ja suhteemme vain vaikeutui.  Siitä tuli parin vuoden kuluttua ero ja hän lähti pois elämästäni murskaten minun sydämeni. Jumala on ollut kuitenkin uskollinen, ja hän on parantanut vuosien mittaan sydämeni tuskaa.

Kiitollinen olen Turun uskoville. Löysin heidän nettisivunsa Jumalan johdatuksessa, kun etsin itselleni kastepaikkaa. Minut kastettiin Turussa elokuussa 2010, ja sen jälkeen olen Jeesusta seurannut, vaikka ei se ole ollut mitään helppoa elämän vaikeuksissa. Hän on kuitenkin tukenani joka päivä. Vähässä ole yrittänyt olla uskollinen. Kiitoksia Jeesukselle, että hän ei katsonut ylen minua syntistä miestä, vaan suuressa laupeudessaan pelasti minut hänen valtakuntaansa! Se on ainoa asia minun elämässäni, jolla on merkitystä. Saan oppia uutta Jumalasta ja saan tehdä hänen tahtoaan elämäni loppuun asti täällä maan päällä. Se tuo sisimpääni syvää iloa. Enemmän kuin tämän maailman mammona tai menestys voisi ikinä tuoda. Olen löytänyt Hänet, joka antaa todellisen menestyksen ihmisen elämään. Tartu sinäkin rohkeasti Jeesukseen!