Turun seurakunnan kuvaus

Raamatullinen yhteys on Jumalan tahto.
Mitä se on?
Pääasiana voidaan sanoa, että
me
kaikki uskossa Jeesukseen olevat ihmiset olemme Turussa oleva Jumalan seurakunta! (Sama pätee sinunkin kotikunnassasi) Jumalan tahdon mukainen seurakuntatoiminta rakentuu tälle periaatteelle.
Uskoon tulleista korinttolaisista sanottiin: ”Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne Hänen jäseniänsä.” 1 Kor. 12:27. Siinä on mainittu ainoa Raamatun tuntema seurakunnan jäsenyys: ”iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa.” Luuk. 10:20.
”Korinttossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.” 1 Kor. 1:2. Uskoon tulleet, Jesukselle Kristukselle pyhitetyt ihmiset ovat siis Jumalan seurakunta.

Rukouksessa viipyessäni kuuluu usein sisimpääni hyvän Paimenen ääni. Se on rakkautta täynnä oleva Taivaan kehotus kutsua kaikki Jeesuksen verellä ostetut ihmiset alkuperäiseen Jumalan suunnitelmaan: ”Palatkaa te luopuneet lapset!” ”Palatkaa takaisin muinaisille poluille, apostolisen ajan yhteyteen!” ”Poistakaa kompastuskivet minun kansani tieltä!”
Monet ovatkin lähteneet tälle tielle, rakentamaan KAIKKIEN TURKULAISTEN kristityjen yhteistä paikallisseurakuntaa Raamatun opetusten mukaisesti. Suuria ihmismassoja ei vielä ole mukana. Mutta muutamien kesken toimii apostolisen ajan tärkein asia: Rakastamme toisiamme. Joh. 13:34-35. ”Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.” Luuk. 12:32. Turussa on noin 3000 ( ? ) uskossa olevaa, mutta vain pieni murto-osa käy tässä yhteydessä. Ja koko uskovien joukkonakin olemme ”piskuinen” lauma.
Huolimatta vain muutamista mukana kävijöistä on kokoustilamme kaikkien Turussa asuvien Kristuksen ruumiin jäsenten yhteinen paikka, Yhteyspaikka. Apt. 1:13. Ja Pyhä Henki on johdattava lisää kokouspaikkoja tarpeen mukaan. Täällä rohkaisemme, opetamme ja neuvomme toisiamme pysymään apostolien opetuksessa. ”He pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä!” Apt. 2:42. Kol. 3:16. Kaikki mukana olevat tietävät, että tässä paikassa ei pidetä esillä uskonsuuntien nimikylttejä. Apt. 19:9. Mukana käy joskus esim. helluntaiseurakunnan uskovia. Mutta tässä paikassa he ovat vain Kristuksen ruumiin jäseniä, kristittyjä ilman etuliitteitä! Meillä ei opeteta helluntailaista tai luterilaista uskontoa. Raamatun opetukset riittävät.

Olemme rukoilleet, että ”jokainen istutus, joita ei taivaallinen Isä ole istuttanut, on juurineen poistettava!” Matt. 15:13. Mutta emme pysty lopettamaan uskonsuuntia, emmekä siksi edes yritä sellaista. Uskontokunnat poistetaan vain alkuperäiseen seurakuntatoimintaan mukaan tulevien yksilöuskovien elämästä. Tiedämme kirkkojen jatkavan toimintaansa Jeesuksen tulemukseen asti. Me kuitenkin rukoilemme viisautta auttaa rakkaat Jumalan lapset ulos kirkoista ja ymmärtämään, että Jumalan tahto on yhteys eikä hajaannus. Jumalan seurakunnassa edustamme yhteyttä. Uskonsuunnat edustavat hajaannusta. Ja mikä ikävintä, kaikissa uskonsuunnissa opetetaan hyväksymään seurakunnan jakautuminen eri karsinoiksi. Me emme hyväksy sellaista.
Toimimme Kristuksen ruumiin periaatteella paikallisena seurakuntana. Ymmärrämme, että seurakunnan tulee olla apostolisen ajan mallin mukainen myös järjestäytymismuodoltaan.
Pyhä Henki kutsuu ja kokoaa tähän rintamaan kaikkia vilpittömiä uskovia. Kaikki Jumalalta saadut tehtävät voidaan tehdä tässä yhteydessä.
Kotikokoukset ovat myös yksi seurakunnan toimintatapa. Niitä tulee lisätä. Mutta ensin tulee tarkistaa, että kokousten toimintaperiaatteet ovat raamatullisesti yhteen kokoavat. Sitten voimme ne siunata. Samoin siunaamme Jumalalta saadut tehtävät, 1 Tim. 3:10 periaatteen mukaisesti.

Olemme Turussa esimerkkiseurakunta myös muiden paikkakuntien kristityille: Alkakaa toimia samoin. Julistakaa, että ”ME OLEMME tämän paikkakunnan Jumalan seurakunta.” Ja sisällyttäkää tuohon ”ME” sanaan kaikki teidän paikkakuntanne uskossa olevat ja kasteella käyneet eli Kristuksen ruumiin jäsenet. Näin mekin teemme Turussa. Ja mm. rukoillessamme siunausta meille, laajenee tuo ”me, meitä” -sana käsittämään kaikki Turun kristityt, uudestisyntyneet Jumalan lapset. ME olemme Turussa oleva Jumalan seurakunta. Näitä kokoamme yhteen! Samoin tulee tapahtua siis sinun paikkakunnallasi: Helsingissä olevat Kristuksen ruumiin jäsenet ovat Helsingissä oleva Jumalan seurakunta. Tampereella olevat Kristuksen ruumiin jäsenet ovat Tampereella oleva Jumalan seurakunta. Ja Turussa olevat Kristuksen ruumiin jäsnet ovat Turussa oleva Jumalan seurakunta. Jne…
Esim. Ilm. 1:11. Tiit. 1:5.

” .. kootakseen yhdeksi hajalla olevat Jumalan lapset.” Joh. 11:52.