Taivassanomat / Uutiskirje Turusta

---

JUMALAN NIMI HENGELLISESTI?

Jeesus käski tehdä ihmisistä opetuslapsia ja sitten kastaa heitä "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Matt.28:19. Apostolit eivät kuitenkaan missään tilanteessa käyttäneet sanoja "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen", ei rukoillessaan tai kastaessaan. Kyseessä olevaa "nimeä" ei ole Matteuksen evankeliumin lisäksi muaalla Raamatussa. Mistä se johtuu? Asia selvenee tästä puheesta:

Jumalan nimi

---

Alkuseurakunta toimi yksinomaan Jeesuksen Kristuksen Nimessä. He tiesivät Herransa sanojen merkityksen. Tiedämme heidän toimineen oikein. Seuraamme heidän esimerkkiään: "Kaikki, mitä teette sanalla ja työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen Nimessä..." Kolos. 3:17. Jeesus on Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Matt. 1:23. Hän ei siis ole luotu, vaan on aina ollut. Kaikki valta on annettu Jeesukselle.

TÄSSÄ ASIAN RATKAISU:
Jeesuksen Nimeen kätkeytyy Isän Nimi!Jeesus tuli Isänsä Nimessä. "Minä olen ilmoittanut sinun Nimesi ihmisille." Joh.17:6. "Pyhä Isä, varjele heidät Nimessäsi, jonka olet minulle antanut." Joh.17:11,12. "Minä olen tehnyt Sinun Nimesi heille tunnetuksi." Joh.17:26. "Minä olen tullut Isäni Nimessä." Joh.5:43. "Hoosianna, siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran Nimeen, Israelin kuningas." Joh.12:13, 28. "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa." 2 Kor.5:19. "Minä olen tullut Isäni Nimessä." Joh.5:43.

Isä, Poika ja Pyhä Henki toimivat ainoastaan Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Mitään poikkeusta ei ole. "Ei ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta Nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." Apt.4:12. "Hänen kauttaan ja Häneen on kaikki luotu". Kol. 1.

Emme siis usko pelastuvamme lausuessamme titteleitä: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Niiden lausuminen on tyhjää uskonnollisten kirkkojen muotomenoa. Alkuseurakunta ei toiminut sillä tavalla. Raamatussa ei ole opetusta tai esimerkkiä, että olisi rukoiltu "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä". Meidänkään ei tule niin tehdä.

Jeesus = Iesous (kreikaksi) = Yeshua (arameaksi) = YEHO'shua (hepreaksi) = "JHWH Pelastaa". Jeesuksen nimeen sisältyy siis Jumalan nimi JHWH.

On tärkeää ymmärtää Isän Jumalan ja Jeesuksen nimen yhteen kuuluvuus! Mutta ennen muuta meidän tulee ymmärtää, että Jeesus kuoli Ristillä meidän syntiemme tähden. Hän vuodatti verensä, että syntimme tulivat sovitetuiksi. Pelastajamme on Henkilö! Meitä ei pelasta "nimioppi".

Tässä kaikille tutkittavaksi kirjoitus aiheesta:

AJATUKSIA JUMALASTA, JEESUKSESTA, PYHÄSTÄ HENGESTÄ JA KOLMINAISUUDESTA! ”…sen totuuden tuntemista varten, joka on jumalisuuden mukainen” (Tiit.1:1). Tähän kirjoitukseen olisi ehkä paljonkin lisättävää. Pois otettavaakin saattaa joidenkin mielestä olla. Tietommehan on vajavaista, koska itse olemme vajavaisia. Ainoastaan Jumalan Pyhä Henki tietää, mitä Jumalassa on (1 Kor.2:10-16). ”Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä …

Lue lisää

---

Jumalan seurakunta, Läntinen Pitkäkatu 33. 20100 Turku

Normaalit kokousajat:
– SU 16.00 hengellinen kokous
– KE 14.00 - 18.00 avoimet ovet / keskusteluiltapäivä

Tilinumero:
Seurakunta-apu ry
FI91 1632 3000 0036 63

Sähköposti:
Jumalan.seurakunta@pp.inet.fi

Anna palautetta:
palautelomake

Runsasta siunausta meille, rakkaat veljet ja sisaret.